“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

  • Cevap:

1. Sabit Oranlar Kanunu aşağıdaki bilim insanlarından hangisi tarafından ileri sürülmüştür? A) Lavoisier B) Proust C) Dalton D) Thomson E) Faraday

  • Cevap: B

2. Aşağıdaki bileşik çiftlerinden hangisine Katlı Oranlar Kanunu uygulanamaz? A)H2O2-H2O B)C4H8-CsH12 C)Cu2S-CuO D)NO2-N2O E)SO2-SO3

  • Cevap: C

3. I. bileşik C2H2 II. bileşik C3H8
Yukarıda verilen bileşiklerde aynı miktarda karbon ile birleşen I. bileşikteki hidrojen kütlesinin, II. bileşikteki hidrojen kütlesine oranı kaçtır? A) 1/8 B) 1/6 C) 1/4 D) 3/8 E) 3/2

  • Cevap: D

4. N ve O elementlerinden oluşan iki bileşikten birincisinde 7 g N, 16 g O; İkincisinde 3,5 g N, 10 g O bulunmaktadır.
Birinci bileşiğin formülü N02 olduğuna göre ikinci bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir? A) N2O5 B) NO C) N2O D) N2O3 E) N2O4

  • Cevap: A

5. Yukarıdaki grafikte C ve H atomlarından oluşan bir bileşikte tepkimeye giren H kütlesi ile oluşan bileşik kütlesi verilmiştir.

I. bileşiğin formülü C3H8 olduğuna göre II. bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisidir? A) CH4 B) C2H2 C) C2H6 D) C2H4 E) C4H10

  • Cevap: D

6. 0,2 mol C02 bileşiği için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (C: 12 g/mol, 0:16 g/mol, Avogadro sayısı: 6-1023) A) 12.1022 tane molekül içerir. B) Kütlesi 44 gramdır. C) 2,4 gram C atomu içerir. D) 0,4 mol O atomu içerir. E) 6,4 gram O atomu içerir.

  • Cevap: B

7. 3,01.10 tane C2H6 molekülü kaç gramdır? (H: 1 g/mol, C: 12 g/mol) A) 6 B) 8 C) 15 D) 25 E) 30

  • Cevap: C

8. 4 gram CH4 molekülünün içerdiği sayıda hidrojen atomu içeren H20 molekülü kaç gramdır? (H: 1 g/mol, C: 16 g/mol, 0:16 g/mol) A) 9 B) 18 C) 27 D) 36 E) 72

  • Cevap: A

9. 1,5. 1023 tane X atomunun kütlesi 6 gram olduğuna göre X’in mol kütlesi kaç g/moldür? (Avogadro sayısı: 6 1023) A) 1,5 B) 12 C) 18 D) 24 E) 36

  • Cevap: D

10. N02 molekülü için aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? (N: 14 g/mol, O: 16 g/mol, Avogadro sayısı: NA) A) 1 molünün kütlesi 46 akb'dir. B) 1 molekülünün kütlesi 46/NA gramdır. C) 23 gramı 0,5 moldür. D) 1 molü 3 mol atom içerir. E) 0,3 molünün kütlesi 13,8 gramdır.

  • Cevap: A

11. Yukarıdaki madde örneklerinin içerdiği atom sayıları aşağıdakilerden hangisinde doğru karşılaştırılmıştır? (C: 12 g/mol, O: 16 g/mol) A) n1 > n2 > n3 B) n2 > n1 > n3 C) n3 > n, > n2 D) n, = n3 > n2 E) n2 > n1 = n3

  • Cevap: E

I. N2(g) + 3H2(g) — 2NH3(g) II. 4Ag(k) + 02(g)
→ 2Ag20(k) III. AgNOg(suda) + KCI(suda)
→ AgCI(k) + KN03(suda)
12. Yukarıdaki tepkimelerin türleri aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

  • Cevap: C

13. Al + NaOH
→ Na3AI03 + H2 tepkimesi en küçük tam sayılarla denkleştirildiğinde H2’in katsayısı kaç olur?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

  • Cevap: B

14. BaCI2(suda) + Na2S04(suda)
→ BaS04(k) + 2NaCI(suda) tepkimesi için I. Çözünme-çökelme tepkimesidir. II. Net iyon tepkimesi Ba2+(suda) + S04“(suda)
→ BaS04(k) şeklindedir. III. Tepkimedeki seyirci iyonlar Na+ ve CPdir.
Yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur?

  • Cevap: E

15. C2H5OH + 302
→ 2C02 + 3H20 tepkimesi tepkenler 0,6’şar mol alınarak gerçekleştiriliyor. Buna göre tepkime için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
(H: 1 g/mol, C: 12 g/mol, 0:16 g/mol) A) Sınırlayıcı bileşen C2H5OH’dir. B) Yanma tepkimesidir. C) Tepkimede 0,4 mol C2H5OH artar. D) Tepkimede en fazla 17,6 g C02 elde edilir. E) Tepkimede en fazla 0,6 mol HzO elde edilir.

  • Cevap: A

16. MnO2 + 4HCI
→ MnCI2 + Cl2 + 2H2O tepkimesi için

I. Tepkenlereşit mollerde alındığında sınırlayıcı bileşen HCI’tir. II. Tepkime 0,4 mol HCI ve yeterince Mn02 ile gerçekleştirilirse 0,1 mol Cl2 elde edilir. III. Tepkimede 0,2 mol H20 elde edebilmek için 8,7 g MnOa harcanmalıdır, yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? (O: 16 g/mol, Mn: 55 g/mol)

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

17. N2 + 3H2 2NH3 tepkimesi 8,4 gram N2 ve aşırı miktarda H2 kullanılarak gerçekleştirildiğinde 7,65 gram NH3 elde ediliyor.
Tepkimenin yüzde verimi kaçtır? (H: 1 g/mol, N: 14 g/mol) A) 25 B) 40 C) 60 D) 75 E) 80

  • Cevap: D

18. 60 litrelik 02 ve 03 gazları karışımındaki 03’un %40’ı 203(g) —* 302(g) tepkimesine göre ayrıştığında kapta aynı koşullardaki toplam gaz hacmi 66 litre oluyor. Buna göre başlangıçtaki karışımda kaç litre 02 gazı bulunur? A) 20 B) 25 C) 30 D) 45 E) 50

  • Cevap:

19. 4 mol NaCI03 bileşiğinin %25’i NaCI(k) ve 02(g) maddelerine ayrıştığına göre oluşan 02 gazı kaç moldür? A) 0,5 B) 0,75 C)1,0 D) 1,5 E) 2,0

  • Cevap: D

20. 0,5 mol CH4 ve He gaz karışımı tamamen yakıldığında 7,2 gram H20 oluşuyor.
Buna göre karışımda kaç mol He gazı bulunur? (H: 1 g/mol, O: 16 g/mol) A) 0,3 B) 0,25 C) 0,2 D) 0,15 E) 0,1 21

  • Cevap: A

21. 2SO2(g) + O2(g)
2SO3(g) tepkimesinde 8 gram SO3 elde etmek için sırasıyla kaçar mol SO2 ve O2 harcanmalıdır? (0:16 g/mol, S: 32 g/mol)
A) 0,1-0,2 B) 0,2 -0,1 C) 0,1-0,05 D) 0,05-0,1 E) 0,2-0,05

  • Cevap: C

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 54 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.