Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
“Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
Soru: Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.
- Cevap:
1. Asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar hâlinde yeryüzüne düşmesine verilen isim.
- Cevap: Asit yağmuru
2. Havadaki su buharı ve karbondioksit bileşiğinin tepkimeye girmesiyle oluşan madde.
- Cevap: Karbonik asit
3. Elektrik santrallerinin çalışması ve fosil yakıtların yakılması sonucu oluşan gaz.
- Cevap: Kükürt dioksit
4. Asit yağmurlarına yol açan doğal kaynaklar.
- Cevap: Volkanlar ve yıldırımlar
5. Havadaki azot dioksit ve su buharının tepkimesi sonucu oluşan madde.
- Cevap: Nitrik asit
6. Asit yağmurlarına sebep olan insan faali yetlerinden biri.
- Cevap: Sanayileşme
7. Havadaki kükürt trioksidin su buharı ile tepkimesi sonucu oluşan madde.
- Cevap: Sülfrik asit
8. Saf suyun pH değeri.
- Cevap: Yedi
“10. Sınıf Kimya Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 169 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok