“Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

Soru: Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

  • Cevap: 
1. Asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar hâlinde yeryüzüne düşmesine verilen isim.
  • Cevap: Asit yağmuru
2. Havadaki su buharı ve karbondioksit bileşiğinin tepkimeye girmesiyle oluşan madde.
  • Cevap: Karbonik asit
3. Elektrik santrallerinin çalışması ve fosil yakıtların yakılması sonucu oluşan gaz.
  • Cevap: Kükürt dioksit
4. Asit yağmurlarına yol açan doğal kaynaklar.
  • Cevap: Volkanlar ve yıldırımlar
5. Havadaki azot dioksit ve su buharının tepkimesi sonucu oluşan madde.
  • Cevap: Nitrik asit
6. Asit yağmurlarına sebep olan insan faali yetlerinden biri.
  • Cevap: Sanayileşme
7. Havadaki kükürt trioksidin su buharı ile tepkimesi sonucu oluşan madde.
  • Cevap: Sülfrik asit
8. Saf suyun pH değeri.
  • Cevap: Yedi

10. Sınıf Kimya Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 169 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.