“Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

  • Cevap: 

Soldan Sağa

1. En az iki maddenin etkileşerek yeni madde oluşturduğu olay.

  • Cevap: Kimyasal tepkime

2. Karmaşık yapıdaki bir maddenin daha basit yapılı maddelere ayrışması.

  • Cevap: Analiz

3. Çoğunlukla tuz ve su oluşturan tepkime türü.

  • Cevap: Asit - baz

4. İki veya daha çok maddenin kimyasal tepkimeye girerek yeni madde oluşturduğu tepkimenin adı.

  • Cevap: Sentez

5. Proton sayısı aynı, kütle numarası farklı atomlar.

  • Cevap: İzotop

6. Aynı iki element birden fazla bileşik oluşturduğunda bu bileşiklerdeki element atomlarından birinin kütlesi sabitken diğer elementlerin kütleleri arasındaki oran.

  • Cevap: Katlı oran

Yukarıdan Aşağıya

1. Aksi ispat edilinceye kadar bilim insanlarının önerdiği yasa.

  • Cevap: Kanun

2. Avogadro sayısı kadar atom, iyon ya da molekül içeren madde.

  • Cevap: Bir Mol

3. Maddenin değişmeyen miktarı.

  • Cevap: Kütle

4. Bir maddenin oksijenle birleşerek yeni madde oluşturduğu tepkime türü.

  • Cevap: Yanma

5. Bir bileşiği oluşturan elementler arasındaki oran.

  • Cevap: Sabit oran

6. Oksijen atomunun 6,02 ■ 1023 tanesinin gram cinsinden kütlesi.

  • Cevap: On altı  

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Uygun Basın Yayınları Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.