Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili alanlara yazınız.
“Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili alanlara yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili alanlara yazınız.
Aşağıdaki açık uçlu soruların cevaplarını ilgili alanlara yazınız.
- Cevap:
Buna göre aracın hızındaki değişim kaç m/s olur?
- Cevap: 10 kök 5 m/s
14. İki ve üç boyutlu koordinat sisteminde koordinatları K (-3,2), L (3,-2 ) ve M (2,3,1) olan vektörleri çiziniz.
- Cevap: Öğrencinin çizim yapması beklenir.
15.Aynı düzlemde bulunan A ve B vektörleri verilmiştir. X ve Y vektörleri de A ve B vektörleri kullanılarak aşağıdaki gibi tanımlanmıştır. X = A + B Y = A + 3B
Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?
I. X ve Y vektörleri aynı büyüklüktedir.
II. X ve Y zıt vektörlerdir.
III. X ve Y vektörlerinin doğrultuları aynıdır.
IV. X ve Y eşit vektörlerdir.
- Cevap: I, II ve III
16. Bir otobüs 4 m/s büyüklüğünde hızla doğuya doğru hareket etmektedir. Otobüsün arka kısmında oturan bir yolcu, otobüsün hareketiyle aynı yönde ve otobüse göre 1 m/s büyüklüğünde sabit hızla yürümektedir.
Bu yolcu araçla aynı yönde yere göre 2 m/s büyüklüğünde sabit hızla hareket eden bisikletliyi hangi yönde ve hangi hızla hareket ederken görür?
- Cevap: batıya, 3 m/s
17. Akıntı hızının büyüklüğü sabit ve 2 m/s büyüklüğünde olan bir ırmakta akıntıya paralel ve zıt yönde hareket ettiği görülen motorun 1 200 m'lik yolu 10 dakikada alması için suya göre hızının büyüklüğü kaç m/s olmalıdır?
- Cevap: -4 m/s
18. Kütlesi 45 kg olan bir cisim, iple düşey aşağı indirilmek istenmektedir. İp en fazla 270 N büyüklüğündeki gerilme kuvvetine dayanabildiğine göre cismin ivmesinin büyüklüğü kaç m/s2 olur? (g = 10 m/s2 alınız.)
- Cevap: 4 m/s2
19. Doğrusal bir yolda V0 hızıyla harekete başlayan cisim, sabit ivmeyle yavaşlayıp 9 s sonra durmuştur.
Cisim hareketinin son 3 saniyesinde 45 m yer değiştirdiğine göre cismin yavaşlama ivmesinin büyüklüğü kaç m/s2 olur? (g = 10 m/s2 alınız.)
- Cevap: 10 m/s2
20. Bir kamyon, doğrusal yolda 12 m/s büyüklüğündeki sabit hızla hareket etmektedir. Aynı yolda 36 m/s büyüklüğünde hızla hareket eden otomobilin sürücüsü, 48 m önünde giden kamyonu fark etmiş ve frene basmıştır.
Otomobilin kamyona çarpmaması için yavaşlama ivmesinin büyüklüğü en az kaç m/s olmalıdır?
- Cevap: 6 m/s2
“11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 244” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok