“Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını boş bırakılan alana yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını boş bırakılan alana yazınız.

Aşağıdaki açık uçlu soruların cevabını boş bırakılan alana yazınız.

  • Cevap: 

21. Geleceğin teknolojisi olan nanoteknolojinin günümüzde bilinen birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Nanoteknolojinin kullanıldığı bilim dallarından beşini yazınız.

  • Cevap: Kimya, elektronik, sağlık, biyoteknoloji ve tıp.

22. Polimer maddeleri tanımlayıp günlük hayatta kullanılan polimerlere üç örnek veriniz.

  • Cevap: Çok sayıda küçük molekülün birbirine bağlanmasıyla oluşan büyük moleküllere polimer denir. Teflon, PVC, kevlar gibi maddeler polimerlere örnek olarak verilebilir.

23. Geleceğin enerji kaynaklarından olan hidrojen yakıtının temel kaynağı borhidrürdür. Bu durumun sebebini açıklayınız.

  • Cevap: Hidrojenin taşınması, depolanması, araçlara doldurulması için en kullanışlı yöntem hidrojenin metal hidrür şeklinde depolanmasıdır. Bu metal hidrürlerin en uygunu ise sodyum bor hidrürdür.

24. İnsan vücudundaki kanserli hücreleri yok etmek için kimyasal tedavi yöntemleri kullanılır. Bazı yan etkilerinin olmasından dolayı kimyasal tedavi yöntemine alternatif tedavi yöntemleri arayışları başlamıştır. Buna göre kimyasal tedavi yönteminin yerini alması beklenen yöntem hangisidir?

  • Cevap: Nanoteknoloji

25. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bazı alanlarda kâğıt tüketim miktarı gün geçtikçe azalmaktadır. Kâğıt tüketiminin azaldığı alanlar hangileridir? Sebeplerini açıklayınız.

  • Cevap: Eğitim sektöründe kitapların elektronik ortamda kullanılması, resmi yazışmalarda elektronik haberleşme sistemlerinin kullanılması kâğıt tüketimini azaltan gelişmelerdir.

26. Kâğıdın geri dönüşümünün ülke ekonomisine ve çevreye olumlu katkıları nelerdir?

  • Cevap: Kâğıdın geri dönüşümüyle doğal kaynakların hızla tükenmesi sonucu ortaya çıkabilecek ekonomik problemler azaltılmakta, insanlara yeni iş imkânları ve gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakması sağlanmaktadır.

27. Kimya biliminin sürdürülebilirliğe katkılarını araştırınız.

  • Cevap: Öğrenci yorumuna bağlıdır.

28. Turhan Nejat Veziroğlu, yaptığı bir konuşmada hidrojenin enerji kaynağı olarak kullanılması gerektiğini ileri sürmüş ve bu görüşü destekleyecek bilgiler vermiştir. Turhan Nejat Veziroğlu’nun savunduğu görüş nedir?

  • Cevap: Kömür ve petrol gibi fosil yakıtların çevreye verdiği ciddi zararlara karşı kalıcı çözüm yolu olarak hidrojen enerjisini önermiştir.

29. Ülkemizde başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok yerde jeotermal enerji kaynakları bulunmaktadır. Bu enerji kaynağının kullanım alanları nelerdir?

  • Cevap: Konut ve seraların ısıtılmasında, elektrik üretiminde, kaplıcalarda, hamamlarda kullanılmaktadır.

30. Enerji kaynağı olarak yıllarca kullanılan fosil yakıtlar yerini güneş, rüzgâr, jeotermal gibi alternatif enerji kaynaklarına bırakmaktadır. Bu durumun sebepleri nelerdir?

  • Cevap: Fosil yakıtların çevreye verdiği zararlar ve tükenecek olması nedeniyle fosil yakıtlar yerini alternatif enerji kaynaklarına bırakmaya başlamıştır.

31. Biyokütle enerjisinin avantajları hakkında bilgi veriniz.

  • Cevap: Kırsal kesimin sosyo-ekonomik yapısında iyileşme sağlar. Enerji tarımının gelişmesini sağlar. Doğal enerji kaynaklarının ve çevrenin korunmasını sağlar.

32. Nanoteknolojinin zararları hakkında bilgi veriniz.

  • Cevap: Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan nano teknoloji toksik etkisinden dolayı insan sağlığı üzerinde pek çok olumsuz etki yapmaktadır.

33. Alternatif enerji kaynaklarından hangilerinin verimi iklim koşullarına bağlı olarak değişmez?

  • Cevap: Jeotermal, nükleer enerji ve hidrojen enerjisi

12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 223 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.