Aşağıda verilen kare bulmacada satırlar ve sütunlar 1-5 şeklinde isimlendirilmiştir. İlgili satır ve sütunlarda verilen işlemleri yaparak bulmacayı çözünüz.
“Aşağıda verilen kare bulmacada satırlar ve sütunlar 1-5 şeklinde isimlendirilmiştir. İlgili satır ve sütunlarda verilen işlemleri yaparak bulmacayı çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıda verilen kare bulmacada satırlar ve sütunlar 1-5 şeklinde isimlendirilmiştir. İlgili satır ve sütunlarda verilen işlemleri yaparak bulmacayı çözünüz.
Aşağıda verilen kare bulmacada satırlar ve sütunlar 1-5 şeklinde isimlendirilmiştir. İlgili satır ve sütunlarda verilen işlemleri yaparak bulmacayı çözünüz.
- Cevap:
24x − 2y + 5 = 0 doğrusunun eğimi kaçtır? Cevap: 12
2. Soru: Aşağıdaki tablo bir doğrusal denklem için verildiğine göre a = ?
x 2 9 15 19
y 4 18 30 a
Cevap: 38
3. Soru: −2x + 7 ≥ −57 ise x’in alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 32
4. Soru: x eksenine paralel doğruların eğimi kaçtır?
Cevap: 0
5. Soru: y = 5x + 7 doğrusunun eğimi kaçtır?
Cevap: 5
6. Soru: 3x + 9 < 60 eşitsizliğinin çözümü x < a ise a’nın alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 16
7. Soru: x/4 − 3 ≥ 3 ise x’in alabileceği en küçük tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 24
8. Soru: −27 ≤ −3x ≤ 27 eşitsizliğini sağlayan en büyük x tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 9
9. Soru: (a − 2, 2) noktası koordinat sisteminde (5, 2) noktasına karşılık geliyor ise a = ?
Cevap: 7
10. Soru: 8x = 2y − 3 doğrusunun eğimi kaçtır?
Cevap: 4
11. Soru: y = x doğrusunun eğimi kaçtır?
Cevap: 1
12. Soru: −2 < 2x ≤ 104 eşitsizliğini sağlayan en büyük tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 52
13. Soru: (x − 2)/7 > 3 eşitsizliğinin çözümü x > a ise a = ?
Cevap: 23
14. Soru: x + 3y = 47 denklemi x eksenini (a, 0) noktasında kestiğine göre a = ?
Cevap: 47
15. Soru: 5 ≤ 2x < 44 eşitsizliğini sağlayan en büyük x tam sayı değeri kaçtır?
Cevap: 21
16. Soru: ax − 2y − 1 = 0 doğrusunun eğimi 3/2 ise a = ?
Cevap: 3
17. Soru: (2, a+5) koordinat sisteminde (2, 12) noktasına karşılık geliyor ise a = ?
Cevap: 7
18. Soru: AB doğru parçasının eğimi 2 ise y değeri kaçtır?
Cevap: 4
19. Soru: −2x − 1 ≥ −19 eşitsizliğini sağlayan en büyük x değeri kaçtır?
Cevap: 9
“8. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 189” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok