“Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuklara “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olanların doğrusunu ifadelerin altındaki satırlara yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuklara “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olanların doğrusunu ifadelerin altındaki satırlara yazınız.

Aşağıda verilen ifadeler doğru ise ifadelerin başındaki kutucuklara “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olanların doğrusunu ifadelerin altındaki satırlara yazınız.

  • Cevap: 

1. Ses kaynağının yeri işitme duyusuyla belirlenir.

  • Cevap: Doğru

2. Ses kaynağından uzaklaştıkça duyulan sesin şiddeti artar.

  • Cevap: Ses kaynağından uzaklaştıkça duyulan sesin şiddeti azalır.

3. Cansız varlıklar ses kaynağı değildir.

  • Cevap: Cansız varlıklarda ses kaynağıdır.

4. Bir kaynaktan çıkan ses her yöne yayılır.

  • Cevap: Doğru

5. Rüzgâr yapay ses kaynağıdır.

  • Cevap: Rüzgâr doğal ses kaynağıdır.

6. Ses, titreşim sonucu oluşur.

  • Cevap: Doğru

7. Ses oluşturan bütün varlıklar ses kaynağıdır.

  • Cevap: Doğru

Gözlerinizi kapatıp etrafınızdaki sesleri dinlediğinizde işittiğiniz seslerin kaynağının size yaklaştığını ya da uzaklaştığını nasıl anlayabilirsiniz?

  • Cevap: Eğer sesin şiddeti bize fazla geliyorsa, ses kaynağı bize yakındır demektir. Eğer sesin şiddeti bize az geliyorsa, ses kaynağı bizden uzaktır demektir.

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.