“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz

  • Cevap: 

1.I. Evrenin oluşumu II. Dünya’nın hareketleri III. Atomun yapısı IV. Canlıların hücre yapıları
Yukarıda verilenlerden hangileri fizik biliminin çalışma alanlarındandır? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV

  • Cevap: D

2.Yukarıda verilen fizik alt dalları ile ele aldıkları konular eşleştirildiğinde aşağıdaki şekillerden hangisi ortaya çıkar?

  • Cevap: A

3) Aşağıda bazı araçlar verilmiştir. I. Kronometre II. Eşit kollu terazi III. Ampermetre IV. Mezura
Yukarıda verilen ölçü araçlarından hangileri temel büyüklükleri ölçer? A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV

  • Cevap: E

4) Aşağıda sembolleri ile verilen birimlerden hangisi SI birim sistemine uygun değildir?

  • Cevap: D

5.Yukarıda verilen otomatik musluk, mikrodalga fırın ve asansör gibi günlük hayatımızda kullandığımız araçların hangisi ya da hangilerinin çalışması ışık olayı ve ışığın yapısına bağlıdır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

6.Yukarıdaki fotoğraflarda verilenler fiziğin hangi alt dallarına ait çalışmaların sonucunda ortaya çıkmıştır?

  • Cevap: A

7. Şekildeki F1 , F2 ve F3 kuvvetleri aynı düzlemdedir. Buna göre; I. F1 = - 2F3 II. F2 = F3 III. F1 + F2 + F3 = 2F2 yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? (Bölmeler eşit aralıklıdır.) A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

8) Sürtünmesiz yatay zemindeki K cismine etkiyen aynı düzlemdeki kuvvetlerin bileşkesi hangi seçenekte farklı şiddettedir?

  • Cevap: E

9.Buna göre cisimlere etkiyen kuvvetlerin bileşkelerinin büyüklüğü RK, RL ve RM arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: C

10) I. TÜBİTAK, farklı alanlarda Ar-Ge enstitüleri işleterek savunma, elektronik, uzay ve havacılık teknolojilerinin geliştirilmesi için çalışır. II. TAEK, elektrik enerjisinden yararlanılması amacıyla çalışmalar yapan bir kurumdur. III. ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri dışında sivil kurum ve kuruluşlara da elektronik projeler hazırlar. IV. CERN, atom altı parçacıkları inceleyen bir bilimsel araştırma merkezidir.
Yukarıdaki yargılardan hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, III ve IV E) I, II ve IV

  • Cevap: D

11) Vektörel büyüklükler için I. Temel büyüklüklerdir. II. Toplam vektör her zaman toplananlardan büyük değer alır. III. Eşit olduklarında doğrultu ve yönleri kesinlikle aynıdır. yukarıdaki yargılardan hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: B

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayıncılık Sayfa 48 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.