Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
- Cevap:
I. İyon
II. Atom
III. Elektron
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri kimyasal türdür?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
- Cevap: C
2. Yukarıdaki tabloda l ve ll ile gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? A) Na, O B) Na, O C) Na+, O D) Na+, O E) Na, O
- Cevap: D
3. I. Bir elementin kimyasal özelliklerini taşıyan en küçük parçasıdır.
II. İki ya da daha fazla atomun bir arada tutulduğu atomlar topluluğudur.
III. Pozitif veya negatif yüklü atom ya da atom gruplarıdır.
Yukarıdaki tanımlara ilişkin olarak aşağıda verilen kimyasal tür örneklerinden hangisi doğrudur?
- Cevap: C
4. Aşağıda formülleri verilen bileşiklerden hangisi iyonik bağlı bileşiktir? A) CaO B) NO2 C) H2O D) NH3 E) H2S
- Cevap: A
5. Aşağıdaki bileşik formüllerinden hangisinin sistematik adlandırması doğru verilmiştir?

- Cevap: D
6. Aşağıda formülleri verilen bileşiklerden hangisi kovalent bağlı bileşiktir? A) NaCI B) MgCl2 C) LİCI D) Na2S E) H2S
- Cevap: E
7. Aşağıdaki bileşik formüllerinden hangisinin sistematik adlandırması doğru verilmiştir?

- Cevap: C
8. l. İyonik bağ
II. Metalik bağ
III. Hidrojen bağı
Yukarıdaki kimyasal etkileşim türlerinden hangisi ya da hangileri güçlü etkileşimlerdendir?
A) Yalnız II
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: B
9. l. Kovalent bağ
II. Hidrojen bağı
III. Van der Waals kuvvetleri
Yukarıdaki kimyasal etkileşim türlerinden hangisi ya da hangileri zayıf etkileşimlerdendir?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: D
10. Yukarıda verilen moleküllerde, atomlar arası bağın ve molekülün polarlığı/apolarlığı için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) I' de ve II'de atomlar arası bağ polardır. B) I' de ve II'de atomlar arası bağ apolardır. C) I'de ve II'de moleküller polardır. D) I' de ve II'de moleküller apolardır. E) I'de molekül apolar, ll'de molekül polardır.
- Cevap: A
11. Yukarıda modeli verilen kimyasal türler arasındaki etkileşim aşağıdakilerden hangisidir? A) İyonik bağ B) London kuvvetleri C) İyon-dipol etkileşimi D) Dipol-dipol etkileşimi E) Polar kovalent bağ
- Cevap: C
12. Metalik bağ ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Metal atomları arasında oluşan kimyasal bağdır. B) Kimyasal etkileşimler katyonlar ve anyonlar arasındadır. C) Kimyasal türler arasında güçlü etkileşimler gerçekleşir. D) Metal bağın oluşumunda hareketli değerlik elektron denizi oluşur. E) Değerlik elektron sayısının artışı, metalik bağın kuvvetini artırır.
- Cevap: B
13. Aşağıda verilen bileşik çiftlerinin hangisinde hidrojen bağı oluşur? A) CO2 ve H2O B) H2O ve NH3 C) NaCI ve H2O D) CCl4 ve H2O E) HCI ve CCI4
- Cevap: B
14. Aşağıda verilen hangi molekül, kendi molekülleri arasında dipol-dipol etkileşimi oluşturur? (1H, 5B, 6C, 8O, 17Cl) A) HCI B) CO2 C) H2 D) BH3 E) CCl4
- Cevap: A
15. Molekül modellerinden gri küreler H atomunu, kırmızı küre O atomunu, mavi küreler N atomunu ve yeşil küreler F atomunu temsil etmektedir. Buna göre hangi moleküller arasında hidrojen bağının oluşumu doğru gösterilmiştir? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: C
16. Yukarıda Lewis sembolü verilen H2O molekülü için aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez? A) Hidrojen atomları birer elektronunu ortaklaşa kullanmıştır. B) Oksijen atomu dört elektronunu ortaklaşa kullanmıştır. C) Hidrojen atomu dubletini ikiye tamamlamıştır. D) Oksijen atomu oktetini sekize tamamlamıştır. E) Oksijen atomunda iki çift ortaklaşmamış elektron çifti vardır.
- Cevap: B
17. London kuvvetleriyle ilgili olarak;
l. Asal gaz atomları arasında oluşan tek etkileşim türüdür.
ll. Apolar moleküller arasında oluşan tek etkileşim türüdür.
lll. Hem dipol-dipol hem de iyon-dipol etkileşimlerinden daha zayıftır.
lV. Molekülde elektron yoğunluğu arttıkça London kuvvetleri de artar.
ifadelerinden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız II
B) I ve III
C) III ve IV
D) I, III ve IV
E) I, II, III ve IV
- Cevap: E
18. Aşağıdakilerin hangisinde fiziksel bir değişim gerçekleşir? A) Kâğıdın yanması B) Demirin paslanması C) Odunun küle dönüşmesi D) Yemek tuzunun suda çözünmesi E) Suyun hidrojen ve oksijene ayrışması
- Cevap: D
19. Aşağıdakilerin hangisinde kimyasal bir değişim gerçekleşir? A) Gümüşün kararması B) Tereyağının erimesi C) Suyun buharlaşması D) Bakır telin bükülmesi E) Camın kırılması
- Cevap: A
20. 20. I. H2O(s)
→ H2O(k) + 6 kJ/mol
II. H(g) + H(g)
→ H2(g) + 436 kJ/mol
III. N(g) + N(g)
→ N2(g) + 163 kJ/mol
Yukarıda verilen tepkimelerin hangisi ya da hangilerinde güçlü etkileşimler sonucunda kimyasal bağ oluşur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III
- Cevap: E
“9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Sonuç Yayınları Sayfa 134” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok