“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. Aşağıda verilen organ ve yapılardan kaç tanesi, erkek üreme organ ve yapılarına aittir?
➜ Testis
➜ Yumurtalık
➜ Sperm kanalı
➜ Döl yatağı
➜ Penis
➜ Vajina A) 2
B) 3 C) 4 D) 5

  • Cevap: B

2. Aşağıda verilen dişi üreme organ ve yapılarından hangisi, zigotun yerleştiği ve geliştiği yerdir? A) Döl yatağı B) Yumurta kanalı C) Yumurtalık D) Vajina

  • Cevap: A

3. Aşağıda sperm ve yumurtaya ait bazı özellikler verilmiştir. Bunlardan hangisi, her iki hücre için de ortak özelliktir? A) Hareketli olmaları B) Aynı büyüklükte olmaları C) Çekirdek bulundurmaları D) Çok sayıda oluşmaları

  • Cevap: C

4. Aşağıdaki tabloda, anne adaylarının dikkat etmesi gereken bazı hususlar doğru ya da yanlış olarak işaretlenmiştir. Buna göre, hangi işaretlemede hata yapılmıştır?

  • Cevap: D

5. Yanda bir kelebeğin hayat döngüsü verilmiştir. Buna göre I, II ve III yerine, sırasıyla aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır? A) Pupa - Larva - Yumurta B) Yumurta - Pupa - Larva C) Yumurta - Larva - Pupa D) Larva - Pupa - Yumurta

  • Cevap: C

Yavrularını yumurtlayarak dünyaya getirir. Yavrularına belli bir süre bakar. Yavrularının gelişimini tamamlaması için kuluçkaya yatar.
6. Yukarıda verilen özellikler, hangi canlı gruba aittir? A) Memeliler B) Kuşlar C) Sürüngenler D) Kurbağalar

  • Cevap: B

7. Aşağıdaki canlılardan hangisi bölünerek çoğalır? A) Öglena B) Deniz yıldızı C) Toprak Solucanı D) Hidra

  • Cevap: A

8. Bitkilerin hayat döngüsünde, I. Döllenme II. Tozlaşma III. Çimlenme IV. Tohum veya meyve oluşumu
Belirtilen olayların gerçekleşme sırası, aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir? A) II - I - III - IV B) III - I - IV - II C) I - II - III - IV D) II - I - IV - III

  • Cevap: D

9. Yandaki görselde verilen canlıda meydana gelen üreme şekli, aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir? A) Vejetatif B) Tomurcuklanarak C) Rejenerasyon D) Bölünerek

  • Cevap: B

10. Yandaki görselde bir arının çiçeğe konduğu görülmektedir. Arı, çiçekli bitkilerde hangi olayın gerçekleşmesine yardımcı olur? A) Çimlenme B) Tozlaşma C) Büyüme D) Döllenme

  • Cevap: B

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 191 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.