“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. I. Tümsek aynalarda odak noktası aynanın arka kısmındadır. II. Işık tüm yüzeylerden aynı oranda yansır. III. Kaşığın iç yüzeyi tümsek ayna, arka yüzeyi çukur ayna gibidir.
Yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: A

2. Bir berberde saçını kestiren çocuk, önündeki aynada arkasındaki duvarda asılı olan bir saati şekildeki gibi görüyor.
Buna göre, o anda saat kaçtır? A) 16.00 B) 17.00 C) 18.00 D) 19.00

  • Cevap: D

Makyaj aynası Araba farları Taşıtlardaki dikiz aynası Teleskop
3. Yukarıda verilenlerden kaç tanesi çukur aynanın kullanım alanlarındandır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: C

4. Yeşil renkli bir kâğıda beyaz ışık altında bakılırsa kâğıt hangi renk görülür? A) Kırmızı B) Yeşil C) Mavi D) Siyah

  • Cevap: B

5.Yukarıdaki beyaz ve renkli kitaplar, verilen ışıklar altında bakıldığında hangi renklerde görülür?

  • Cevap: B

6. Bir çocuk, şekildeki gibi iki düz ayna arasında bulunmaktadır. II. aynaya doğru 5 cm ilerlerse çocuğun I ve II. aynalardaki görüntülerinin arasındaki mesafe kaç cm olur? A) 30 B) 40 C) 50 D) 60

  • Cevap: C

7. Odak noktası N olan çukur aynaya şekildeki gibi gelen ışınlar önce çukur aynadan, sonra da düz aynadan yansıyor. Buna göre ışınlar, düz aynadan yansıdıktan sonra aşağıdakilerden hangisindeki gibi yayılabilir?

  • Cevap: B

8.Yukarıdaki kutularda farklı aynalar bulunmaktadır. Kutulara gelen ve kutulardan çıkan ışınlar şekildeki gibi olduğuna göre, kutuların içindeki ayna çeşitleri aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru
verilmiştir?

  • Cevap: A

9. Aşağıdaki kalın kenarlı merceklere gönderilen paralel ışınların izlediği yollardan hangisi doğrudur?

  • Cevap: A

10. Aşağıdaki aletlerden hangisinin yapısında kullanılan ana gereç mercek değildir? A) Teleskop B) Periskop C) Mikroskop D) Büyüteç

  • Cevap: B

11. K ortamından L ortamına gelen I ışını 1,2, 3 ve 4 yollarından hangisini izleyebilir? (K ortamının yoğunluğu, L ortamının yoğunluğundan küçüktür.) A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

  • Cevap: D

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 154 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.