Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
- Cevap:
1. Aşağıdaki özelliklerden hangisi ağırlığa ait değildir? A) Dinamometre ile ölçülür. B) Birimi N’dır. C) Bulunduğu konuma göre değişmez. D) Kütleye etki eden yer çekimi kuvvetidir.
- Cevap: C
2. Aşağıdaki örneklerden hangisinde kinetik enerjinin potansiyel enerjiye dönüşümü söz konusudur? A) Yukarı doğru fırlatılan top B) Balkondan düşen saksı C) Ağaçtan düşen elma D) Belirli yükseklikte uçan uçak
- Cevap: A
3. Kuvvet birimi olarak N, alınan yol birimi olarak m alındığında, iş birimi aşağıdakilerden hangisi olur? A) kg B) Pascal C) Joule D) m2
- Cevap: C
4. Yanda verilen kitaplıkta yapılan aşağıdaki işlerden hangisi, diğerlerinden daha büyüktür? A) 2 N ağırlığındaki kitabı 2. rafa kaldırmak B) 1 N ağırlığındaki kitabı 1. rafa kaldırmak C) 2 N ağırlığındaki kitabı 1. rafa kaldırmak D) 1 N ağırlığındaki kitabı 2. rafa kaldırmak
- Cevap: A
Bir cismin kinetik enerjisi;
I. Kütlesi
II. Yüksekliği
III. Sürati
5. niceliklerinden hangilerine bağlıdır?
A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III
- Cevap: B
Haltercinin, halteri havada tutması
Bir çocuğun, ağır bir kutuyu kaldırmaya çalışması ancak başarılı olamaması
Dolabın itilerek yer değiştirmesi
Öğrencinin, yerden kalemi alıp masanın üzerine koyması
6.Yukarıda verilen durumlardan kaç tanesinde fiziksel anlamda iş yapılmış olur?
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
- Cevap: B
I. Havaya atılan top
II. Fren yapan kamyon
III. Yokuş aşağı giden misket
7. Yukarıdaki durumlardan hangisinde ya da hangilerinde cismin kinetik enerjisi artar?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) II ve III
- Cevap: B
8. K noktasından fırlatılan cisim şekildeki yolu izliyor. Buna göre cisim hangi noktadan geçerken potansiyel enerjisi en fazla olur? A) K B) L C) M D) N
- Cevap: B
9. Bir bisikletin Ay’daki kütlesi 9 kg olduğuna göre tablo uygun bir şekilde doldurulduğunda hangi seçenek doğru olur? (Dünya’da 1 kg’lık kütleye yaklaşık 10 N çekim kuvveti uygulanır.)
- Cevap: A
“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 75” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok