“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Ekzotermik tepkimelerle ilgili olarak; I. Tepkimede dışarıya ısı verilir. II. Ürünlerin potansiyel enerjisi girenlerinkinden büyüktür. III. Tepkime entalpisi sıfırdan küçüktür, ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız III B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

2. C2H4(g) + H2(g) — C2H6(g) AH° = -137,0 kJ/mol
Yukarıda verilen tepkimede C2H6 gazının standart oluşum entalpisi -84,6 kJ/mol olduğuna göre C2H4 gazının standart oluşum entalpisi kaç kJ/mol’dür? A) -221,6 B) -84,6 C) -52,4 D) +52,4 E) +84,6

  • Cevap: D

Yukarıda potansiyel enerji (PE)-tepkime koordinatı grafiği verilen tepkime için; I. Dışarıya ısıveren tepkimedir. II. Endotermik tepkimedir. III. Tepkime denklemi; CaC03(k) + 178,3 kJ — CaO(k) + C02(g) şeklindedir. ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

4. Endotermik tepkimelerle ilgili olarak; I. Tepkimede dışarıdan ısı alınır. II. Tepkime entalpisi değerinin işareti pozitiftir. III. Girenlerin potansiyel enerjisi ürünlerinkin- den büyüktür. ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: B

5. I. 0,1 atm basınç ve 25 °C sıcaklık II. 0,1 atm basınç ve 298 K sıcaklık III. 1 atm basınç 25 °C sıcaklık IV. 1 atm basınç ve 298 K sıcaklık
Yukarıda verilen nicel şartlardan hangileri maddeler için standart şartlar olarak kabul edilir? A) I ve II B) I ve III C) II ve IV D) II ve III E) III ve IV

  • Cevap: E

6. Yukarıda verilen bağ enerjilerine göre aşağıda açık formüllerle ifade edilen tepkimenin entalpisi kaç kJ/mol’dür? A) -754 B) -641 C) -598 D) -502 E) -423

  • Cevap: B

I. S(k) II. C02(g) III. H2(g)
7. Yukarıda verilen maddelerden hangisinin ya da hangilerinin standart oluşum entalpisi sıfırdan farklıdır? A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

8. Yukarıda verilen bağ enerjilerine göre; I. H2(g) — 2H(g) AH0 = +436 kJ/mol II. 2CI(g) — Cl2(g) AH0 = -242 kJ/mol III. H2(g) + Cl2(g) — 2HCI(g) AH° > 0 tepkimelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) II ve

  • Cevap: C

9. H2(g) + 1 /202(g) — H20(g) AH0 = -241,8 kJ/mol tepkimesiyle ilgili olarak; I. Endotermik tepkimedir. II. Ürünlerin toplam entalpisi girenlerin toplam entalpisinden küçüktür. III. Tepkime entalpisi H20 gazının standart oluşum entalpisine eşittir. A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D
10- △Hoi(c2h4) = +52'4 kJ/mol AH°|(co2) = -393,5 kJ/mol aH°i(h2o) = -241-8 kJ/mol Yukarıdaki verilere göre; C2H4(g) + 302(g) — 2C02(g) + 2H20(g)
tepkimesinin standart entalpi değişimi (AH°) kaç kJ/mol’dür? A) +766,4 B) +582,9 C) -988,4 D)-1218,2 E)-1323,0
  • Cevap: E

11. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları E Kare Yayınları Sayfa 178 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.