Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
“Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
- Cevap:
1. En soğuk yıldızların yaydıkları ışık rengi aşağıdakilerden hangisidir? A) Sarı B) Mavi C) Beyaz D) Kırmızı
- Cevap: D
2. Aşağıdakilerden hangisi bir teleskop çeşidi değildir? A) Mercekli B) Radyo C) Manyetik D) Aynalı
- Cevap: B
3. Aşağıdakilerden hangisi galaksi çeşidi değildir? A) Düzensiz B) Dairesel C) Sarmal D) Eliptik
- Cevap: B
4. Aşağıdakilerden hangisi uzay araştırmalarında kullanılan bir araç değildir? A) Projeksiyon B) Yapay uydular C) Uzay sondası D) Uzay istasyonları
- Cevap: A
5. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin uzaya gönderdiği ancak artık mezarlık yörüngesinde bulunan yapay uydudur? A) Türksat 4B B) Göktürk-1 C) Türksat 1C D) Türksat 3A
- Cevap: C
6. Aşağıdakilerden hangisi rasathanelerin kurulması için uygun olan yerlerden biri değildir? A) Şehir ışıklarından uzak olan yerler B) Bulutların çok olduğu yerler C) Hava kirliliğinin az olduğu yerler D) Yüksek yerler
- Cevap: B
7. Yıldızların içinde hangi elementlerin birbirine dönüşümü gerçekleşir? A) Hidrojenin helyuma B) Helyumun hidrojene C) Hidrojenin demire D) Demirin hidrojene
- Cevap: A
8. Tüm yıldızların doğum yeri ve tüm gök cisimlerini içine alıp yutan gök cisimleri hangi seçenekte sırasıyla verilmiştir? A) Kara delik - Bulutsu B) Bulutsu - Gök ada C) Gök ada - Kara delik D) Bulutsu - Kara delik
- Cevap: D
9. Yoğun olmaları sebebiyle içerisinden veya arkasından hiçbir ışık geçirmeyen bulutsu hangi seçenekte verilmiştir? A) Gezegenimsi B) Salma C) Karanlık D) Süpernova kalıntıları
- Cevap: C
10. Aşağıda verilen uydu çeşitlerinden hangisi gök cisimlerini incelemek için kullanılır? A) Meteoroloji uyduları B) Keşif uyduları C) Astronomi uyduları D) Haberleşme uyduları
- Cevap: C
“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Aydın Yayınları Sayfa 22” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok