Aşağıda, sizden istenen açıklamaları yapınız ve soruları yanıtlayınız.
“Aşağıda, sizden istenen açıklamaları yapınız ve soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıda, sizden istenen açıklamaları yapınız ve soruları yanıtlayınız.
Aşağıda, sizden istenen açıklamaları yapınız ve soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1. Fosil yakıtlar nelerdir?
- Cevap: Kömür, petrol, doğal gaz.
2. Fosil yakıtların çevreye etkileri nelerdir? Bu etkilerden ikisini yazınız.
- Cevap: Küresel ısınma, Asit yağmurları.
3. Yenilenebilir enerji ne demektir? Yenilenebilir enerji kaynakları nelerdir?
- Cevap: Yenilenebilir enerji, kaynağından alınan enerjiye eşit oranda veya kaynağının tükenme hızından daha çabuk kendini yenileyebilen enerji olarak tanımlanmaktadır. Güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi, hidrojen enerjisi, jeotermal enerji ve biyokütle enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları arasında ifade edilmektedir. Çevreci, güvenilir, ucuz, sürdürülebilir ve erişilebilir bir enerji kaynağına olan ihtiyaç, diğer alternatiflere göre nükleer santralleri ön plana çıkarmaktadır.
4. Rüzgâr enerjisinin avantajlarından iki tanesini yazınız.
- Cevap: Yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağıdır, çevre dostudur. Tükenmesi ve zamanla fiyatının artması söz konusu değildir.
5. Nükleer enerji nedir? Nükleer enerjinin diğer enerji türlerine göre tercih edilme sebeplerini açıklayınız?
- Cevap: Nükleer enerji, büyük atomların (uranyum, plütonyum) parçalanması (fizyon) ya da küçük atomların birleşmesi (hidrojen) sonucunda açığa çıkan enerji olarak ifade edilebilir.
6. Sürdürülebilir kalkınmanın temel ögeleri nelerdir?
- Cevap: Sürdürülebilir kalkınmanın toplum, çevre ve ekonomi olmak üzere üç temel ögesi vardır.
7. Sürdürülebilir kalkınma için gerekli faktörlerden birini açıklayınız.
- Cevap: Çevre eğitimi ve öğretimi: Eğitim öğretim faaliyetleri toplumun bilinçlendirilmesinde tamamlayıcı bir faktördür. Çevre eğitimi ve öğretimi, sürdürülebilir kalkınmanın başarıya ulaşmasında önemlidir.
8. Nanoteknolojinin uygulama alanlarından bir tanesine örnekler veriniz.
- Cevap: Nanoteknolojinin uygulama alanlarından biri tıp ve sağlıktır. Mikrocerrahi başta olmak üzere, nano boyuttaki tıbbi aletler, tıbbi robotlar, yeni teşhis ve tedavi teknikleri, yapay organlar nanoteknoloji sayesinde üretilebilmektedir.
“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları SDR İpek Yolu Yayıncılık Sayfa 206” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok