“Aşağıda hücre zarından madde geçişleri ile ilgili bir diyagram verilmiştir. Bu diyagramdaki boşlukları doldurunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda hücre zarından madde geçişleri ile ilgili bir diyagram verilmiştir. Bu diyagramdaki boşlukları doldurunuz.

Soru: Aşağıda hücre zarından madde geçişleri ile ilgili bir diyagram verilmiştir. Bu diyagramdaki boşlukları doldurunuz.

  • Cevap: 

1. harcanmaz2. canlı3. cansız4. çok5. az6. osmoz7. plazmoliz8. deplazmoliz9. hemoliz10. hipertonik11. hipotonik12. hipotonik13. basit difüzyon14. kolaylaştırılmış difüzyon15. diyaliz16. harcanır

17. canlı18. az19. çok20. alır21. taşınır.22. harcanır.23. içine24. küçülür.25. fagositoz26. pinositoz27. a) Görseldeki hücre bakteriyi hücre zarından oluşturduğu yalancı ayaklarıyla içine alır (fagositoz).b) Hücre zarının koparak bakteriyi içeri almasıyla bir besin kofulu oluşur.c) Besin kofulunun lizozom organeliyle birleşmesi sonucu sindirim kofulu meydana gelir.ç) Besin kofulu içindeki bakteri sindirilir.d) Atık maddeler ekzositoz ile hücre dışına atılır.

28. harcanır29. dışına30. artar31. ekzositoz32. dışına

“9. Sınıf Biyoloji Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 159 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.