“Aşağıda, dinlediğiniz metinden bazı cümleler birer sözcük çıkarılarak verilmiştir. Her boşluğu, verilen sözcüklerden uygun olanıyla doldurunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda, dinlediğiniz metinden bazı cümleler birer sözcük çıkarılarak verilmiştir. Her boşluğu, verilen sözcüklerden uygun olanıyla doldurunuz.


Soru: Aşağıda, dinlediğiniz metinden bazı cümleler birer sözcük çıkarılarak verilmiştir. Her boşluğu, verilen sözcüklerden uygun olanıyla doldurunuz.
  • Cevap: 
1. Yaprak kasırgası sona erdiğinde, yeryüzü kalın bir yaprak katmanıyla örtülmüştü. 2. Onlara neden böyle hırçınlaştıklarını sordular. 3. Bu dertleri dile getirirken yakınma yarışına girmiş gibiydiler. 4. Çiftçilerin toprağa karıştırdığı yapay tozlardan da hoşnut değiliz. 5. Bu yolla üretilen bitkiler doğal çeşnisini yitiriyor. 6. Kısacası, yeryüzü bitkileri binlerce yıldır süregelen insan savaşlarından bezmişlerdi. 7. Şifalı türlerimizle acılarını dindirip sağlığa kavuşturuyoruz.

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 98 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.