“Aşağıda Atatürk İlkokuluna ait bir kroki verilmiştir. Bu kroki ile ilgili verilen ifadelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına ise "Y" yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıda Atatürk İlkokuluna ait bir kroki verilmiştir. Bu kroki ile ilgili verilen ifadelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına ise "Y" yazınız.


Soru: Aşağıda Atatürk İlkokuluna ait bir kroki verilmiştir. Bu kroki ile ilgili verilen ifadelerden doğru olanların başına "D", yanlış olanların başına ise "Y" yazınız.
  • Cevap: 
1. (D) 4/D sınıfı, 4/B sınıfının güneyinde yer almaktadır.
2. (DKoridor kuzey-güney yönünde uzanmaktadır.
3. (Y) Öğretmenler odası müdür odasının kuzeydoğusunda yer almaktadır.
4. (DAcil durum olduğunda öğrenciler koridorda güney yönünde ilerlemelidir.
5. (YAcil toplanma yeri okulun batısında yer almakladır.
6. (YRehberlik servisi okulun kuzeybatı köşesindedir.

4. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 71 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.