Annelerin En Güzeli metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 23-24-25-26-27-28-29 (Erdemler)

Annelerin En Güzeli Metni Cevapları

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 23 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Evde görevlerinizi yerine getirirken en çok kimden yardım alıyorsunuz?
  • Cevap: Ben en  çok annemden yardım alırım. Çünkü annem bu hayattaki en büyük destekçim öğretmenim ve de yardımcımdır.
2. Anneniz evde bir gün içinde neler yapıyor?
  • Cevap: Sabah beni uyandırıyor, babama kahvaltı hazırlıyor, benim çantamı düzenliyor, biz gidince sofrayı topluyor, çamaşır yıkıyor, evi temizliyor, bazen tv izliyor bazen kitap okuyor, akşam da yine yemek bulaşık işlerini hallediyor.
Haydi, vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat ederek şiirimizi sesli okuyalım. Daha sonra öğrendiğimiz şarkıyı hep birlikte söyleyelim.ANNELERİN EN GÜZELİ

Annelerin en güzeli Şensin, benim güzel annem Ilık esen bahar yeli Sensin, benim güzel annem Işık, rüya, bahar, sevgi, Güneş yüzlü, altın kalpli, Meleklerin eşi sanki Sensin, benim güzel annem Açan çiçek, çağlayan su, Gülümseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim güzel annem Hasan Lâtif SARIYUCE Çocuklara Şiirler

1. ETKİNLİK

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 24 Cevabı"Anne denilince aklımıza gelenleri yazalım."
  • Cevap:

sevgi bir arada olma şefkat mutluluk değer fedakarlık çalışmak dünyanın en güzel kokusu

2. ETKİNLİK 

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.1. Şaire göre annelerin en güzeli kimmiş?
  • Cevap: Kendi annesiymiş. Sensin benim güzel annem demektedir.
2. Şair, annesini neye benzetiyor?
  • Cevap: Ilık esen bahar yeline, ışık, rüya, bahar, sevgi, açan çiçek, çağlayan su ve meleklerin eşine de benzetiyor.
3. Şair, annesi için neden “Güneş yüzlü, altın kalpli” ifadesini kullanmış olabilir?
  • Cevap: Çünkü annelerin yüreği altından yüzleri de her zaman sanki nurdan yapılmış gibi ışıl ışıldır.

3. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 25 CevabıMerhaba, ben resim yapmayı çok severim. Haydi, sen de annenle veya sevdiğin biriyle ilgili bir resim yap.
  • Cevap: Bu resmi kendi annenizi düşünerek çizmelisiniz.

4. ETKİNLİK 

Virgülün kullanıldığı yerlerle ilgili verilen bilgileri okuyalım. Bu bilgileri örnek cümlelerle eşleştirelim.
  • Cevap:

 

5. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 26 CevabıOkuduğumuz şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.
  • Cevap:
Şiirin konusu:

Şairin annesine olan sevgisi
Şiirin ana duygusu: Anne Sevgisi

6. ETKİNLİK 

Merhaba, ben anneme ev işlerinde her zaman yardım ederim. Sen annene yardım ediyor musun? Hangi işleri yaparak annemize yardım edebiliriz? Haydi yazalım.
  • Cevap:

Sabah kahvaltı hazırlarken yardım edebiliriz. Mesela ekmekleri masaya getirebiliriz. Evi temizlerken annemiz ona yardım edebiliriz. Pazara giderken ya da markete eşyaları taşımasına yardım edebiliriz. BİLGİ NOTU

7. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 27 CevabıYüz, ben ve gül kelimelerini farklı cümlelerde iki değişik anlamı ile kullanalım.
  • Cevap:

Yüzün hep gülsün. / Yüzün üstünde elbisesi var. Benleri var simsiyah. / Ben bu dertten ölmezsem inşallah. Gül ki gözlerin gülsün. / Gül almış kıpkırmızı.
Konuşurken sizi dinleyen arkadaşlarınızla göz teması kurmayı ve işitilebilir ses tonuyla konuşmayı unutmayınız.
Kendinizi annenizin yerine koyunuz. Çocuklarınızın size nasıl davranmasını isterdiniz?

  • Cevap: Bana saygılı davranmasını isterdim. Beni üzmemelerini, sözümden çıkmamalarını, düzenli tertipli olmalarını ödevlerini zamanında yapmalarını isterdim.

8. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 28 Cevabı"Annelerin En Güzeli" adlı bir şiir okuduk. Şiirin bölümlerine ne ad verildiğini inceleyelim.
  • Cevap:
AYŞE NİNE

Komşumuzdur Ayşe Nine, Sık sık gideriz evine. O da sık sık bize gelir. Tatlı dilli, sevimlidir. Şiirin başlığı Şiirin satırlarından her birine dize denir. Şiirde dört dizeden oluşan bölümlere kıta denir. Merhaba arkadaşlar, ben yeni öğrendiğim kelimeleri sözlük defterime yazıyorum. Siz de bir sözlük defteri oluşturabilirsiniz. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri ve anlamlarını bu deftere yazabilirsiniz.

9. ETKİNLİK 

 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları Sayfa 29 CevabıHaydi, verilen sözcüklerden hareketle biz de bir şiir yazalım. Şiirimize bir başlık yazmayı da unutmayalım.
  • Cevap:

Annedir ışık kaynağı Mutluluğun odağı Sevgi demek anne demek Tertemiz anne kucağı
Yazdığımız şiirleri annemize ve arkadaşlarımıza okuyalım.

  • Cevap: Yüksek sesle okumalısınız.

10. ETKİNLİK 

Yazınızın daha güzel ve okunaklı olmasını ister misiniz? Haydi, birlikte aşağıdaki ikilemeleri yazalım. Sonra da etrafını süsleyelim.
  • Cevap:

şırıl şırıl vızır vızır mırıl mırıl usul usul
GELECEK DERSE HAZIRLIK
Sınıfta bir kura çekimi yapınız. Kurada ismini çektiğiniz arkadaşınıza küçük bir hediye getiriniz.

  • Cevap: Arkadaşınıza kitap alabilirsiniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sonuç Yayınları 1. Tema Erdemler Sayfa 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 Annelerin En Güzeli Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.