“Ali Rıza, bodrumu boşaltırken masaya tekme atacak kadar sinirli iken Kaşık Adasında keyifli keyifli gülmektedir. Kısa bir zaman içerisinde ruh hâlindeki bu değişikliğin, bulunduğu mekânlarla ilgisi konusunda neler söyleyebilirsiniz?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ali Rıza, bodrumu boşaltırken masaya tekme atacak kadar sinirli iken Kaşık Adasında keyifli keyifli gülmektedir. Kısa bir zaman içerisinde ruh hâlindeki bu değişikliğin, bulunduğu mekânlarla ilgisi konusunda neler söyleyebilirsiniz?


2. a) Ali Rıza, bodrumu boşaltırken masaya tekme atacak kadar sinirli iken Kaşık Adasında keyifli keyifli gülmektedir. Kısa bir zaman içerisinde ruh hâlindeki bu değişikliğin, bulunduğu mekânlarla ilgisi konusunda neler söyleyebilirsiniz?
  • Cevap: Olası cevap: Yaşadığı bodrum berbat durumdaydı. Mekânın çirkinliği ve pisliği onu huzursuz etmiş olabilir. Oradan kurtulup deniz kenarında, aydınlık, tertemiz, açık bir mekâna gelmek ruhunu da olumlu yönde etkilemiştir.

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Beceri Temelli Etkinlik Kitabı Sayfa 200 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.