Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 15

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 15

Hz. Muhammed (sav)

Hz. Muhammed (sav), Allah tarafından son peygamber olarak gönderildi. O, Kur’an-ı Kerim’in insanlara açıklayıcısı ve yol gösteri- cisiydi. Onun hayatı, insanlar için en mükemmel örnekti. Kuran-ı Ke- rim’de onun için “Sen elbette üstün bir ahlâka sahipsin.” (Kalem suresi, 4. ayet) buyrulmuştur. Peygamberimizin güzel ahlakından bazı özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
1. Peygamberimiz merhametliydi. O, herkese karşı şefkatli ve adaletli davranırdı. Kendisine kötü davranan, hakaret eden insanlara bile kötü davranmazdı. Kur’an-ı Kerim’de ”Ey insanlar! Andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki gayet izzetli ve şereflidir. Sıkıntıya düşmeniz/sürçmeniz, ona çok ağır gelir, üstünüze titrer, müminlere ise son derece merhametli ve şefkatlidir.” (Tevbe suresi, 128. ayet) buyurularak Peygamberimizin merhamet değerini vurgulamıştır.
2. Peygamberimiz güvenilirdi. O, asla yalan söylemezdi. Sözünde dururdu ve emanete hıyanet etmezdi. İnsanlar ona bu özelliklerinden dolayı henüz peygamber olmadan önce bile “Muhamme- dü’l-emîn” (Güvenilir Muhammed) diye hitap ederlerdi.
3. Peygamberimiz tevazu sahibiydi. O; hiçbir zaman kibirli, gururlu ve övünen biri olmadı. Fakir, zengin, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, Müslüman, gayrimüslim ayırt etmeden herkese tevazu ile yaklaşırdı.
4. Peygamberimiz cömert ve yardımseverdi. O, mal ve mülke önem vermezdi. Kazandığı mallardan ihtiyacı olduğu kadar alır, fazlasını ihtiyacı olanlara dağıtırdı.
5. Peygamberimiz, sabırlı ve metanetliydi. O; hayatı boyunca pek çok zorluk, sıkıntı ve acı ile karşılaştı. Hiçbir zaman şikâyet ve isyan etmedi, ümitsizliğe kapılmadı. Allah’a tevekkül eder, sabreder ve dua ederdi. İnsanlara da sabrı ve dua etmeyi öğütlerdi.
6. Peygamberimiz temiz ve nezihti. O, beden ve ruh temizliğine çok önem verirdi. Aynı zamanda kalbini de kötü duygu ve düşüncelerden arındırırdı. Hoşnut edici, affedici ve bağışlayıcıydı.
7. Peygamberimiz sevgi doluydu. O, insanları çok severdi. Onun Allah’a karşı duyduğu sonsuz sevgi, Allah’ın yarattığı insanları sevmeyi de gerektiriyordu. Özellikle çocuklarla vakit geçirmeyi, onları mutlu etmeyi çok severdi. Kendisine en çok kimi sevdiği sorulunca torunları Hasan (ra) ve Hüseyin’in (ra) isimlerini söylerdi.
Güzel ahlakı; din, edebiyat ve kültür alanında Peygamberimiz dışında birçok kişi temsil etmiştir. Bu kişilerden bazılarını ve onların güzel ahlaklarını birlikte öğrenelim.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 15 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!