Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 131

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 131

Yürütme: Uygulama işi, icra anlamına gelmektedir. Yürütme, yasaları uygulama ve yürürlüğe koyma yetkisidir. Bu yetki, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu’na aittir. Yürütme organı, yasamanın çıkardığı yasaları uygular ve günlük hayatta bu yasaların nasıl işleyeceğini belirler. Toplumsal düzeni korumak; suç işlenmesini önlemek, güvenlik ve huzuru sağlamak yürütmenin görevidir. Yürütme organı, polis teşkilatından ve diğer güvenlik birimlerinden destek alır. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi temel hizmetleri yürüterek bu alanda politikalar oluşturur. Bu organ, kamu kurum ve kuruluşlarını yönetir. Ayrıca, yargı organlarının kararlarını uygulayarak hukukun üstünlüğünü korumayı ve adaleti sağlamayı hedefler. Vergi politikalarını belirleyerek ülke ekonomisini yönetir. Yürütme organı bu görevleri yerine getirerek toplumun genel refah ve huzurunu sağlamayı amaçlar.
Yargı: Yasalara göre mahkemece bir olay ve olgunun doğuşuna etken olan sebeplerin de göz önünde bulundurularak değerlendirilmesine yargı denir. Yargı, toplumdaki sorunları hukuki yollarla çözme yetkisidir. Bu yetki, Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemeler tarafından kullanılır. Yargı ; yasama organı tarafından oluşturulan yasa, anayasa ve yönetmelikleri yorumlayarak uygular. Bağımsız mahkemeler aracılığıyla bireyler ve kurumlar arasındaki hukuksal anlaşmazlıkların çözülmesini sağlar. Hukuka uygun davranmayan bireylerin tespit edilmesi ve adil olarak yargılanıp cezalandırılması yargının görevidir. Yargı organı; yasama ve yürütme faaliyetlerinin hukuka uygun olup olmadığını denetler. Bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korur. Bireylerin temel hak ve özgürlüklerine yapılan müdahaleleri engeller. Anayasa Mahkemesi de yasaların anayasaya uygun olup olmadığını kontrol eder.

Soru: Yargı organının bağımsızlığı ve tarafsızlığı neden önemlidir? Düşüncelerinizi örneklerle açıklayınız.

  • Cevap:

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 131 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!