Ağaç Türküsü Dinleme Metni Etkinlik Cevapları (2. Sınıf Türkçe)
Ağaç Türküsü Dinleme metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 2. Sınıf Türkçe Ders kitabı sayfa 123-124-125-126 (Doğa ve Evren Teması)
Ağaç Türküsü Dinleme Metni Cevapları
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 123 Cevabı
HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Ormanların faydaları nelerdir?
- Cevap: Ormanlar oksijen üretir ve karbondioksiti azaltır; aynı zamanda toprak erozyonunu önler ve biyolojik çeşitliliği korur.
Şarkıyı dinlemeden önce 1. etkinliği yapalım. Daha sonra 'Ağaç Türküsünü dikkatle dinleyelim.
1. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 124 CevabıMetnin görselinden hareketle şarkının konusunu tahmin edelim.
- Cevap: Şarkının konusu, ağaç dikmenin önemi ve doğanın korunmasıdır.
2. ETKİNLİK
Şarkıyı dinlerken aşağıdaki boşlukları dolduralım.
- Cevap:
3. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 125 CevabıDinlediğimiz şarkı ile ilgili aşağıdaki soruları cevaplayalım.
1. Şarkıya göre ülkemiz nasıl cennet olacaktır?
- Cevap: Şarkıya göre ülkemiz, ağaç dikerek cennet olacaktır.
2. Ağaç dikerken kullandığımız araçlar nelerdir?
- Cevap: Ağaç dikerken kullandığımız araçlar kazma ve kürektir.
3. Bir fidanın ağaç olabilmesi için nelere ihtiyacı vardır?
- Cevap: Bir fidanın ağaç olabilmesi için yağmur ve güneşe ihtiyacı vardır.
4. ETKİNLİK
Görsellerin isimlerini örnekteki gibi yazalım. Daha sonra bir ormanın nasıl oluştuğunu öğrendiğimiz şarkıdan hareketle arkadaşlarımıza anlatalım.
- Cevap: Bir ormanın oluşumu uzun yıllar alır ve tohumların toprağa düşmesi, yağmur ve güneşle büyümesi sonucunda ağaçlar ve bitkiler oluşur. Bu süreçte çeşitli hayvanlar da ormana yerleşir ve ekosistem zenginleşir.
5. ETKİNLİK
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 126 CevabıMehmet okulda fidan dikme etkinliğine katıldı. Aşağıdaki boşlukları doldurarak Mehmet'e bir tebrik kartı gönderelim.
- Cevap:
6. ETKİNLİK
Öğretmenimizin sayfa 256'da okuyacağı sözlü yönergeye uyalım. Dağıtılan A4 kâğıtlarına çalışmamızı yapalım ve panoda sergileyelim.
- Cevap: Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınızla yapabilirsiniz.
2. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Doğa ve Evren Teması Sayfa 123-124-125-126 Ağaç Türküsü Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok