Affetmeye, uzlaşmaya ve sulha önem vermemek günlük hayatta ne gibi sorunlarla karşılaşmamıza neden olur?
“Affetmeye, uzlaşmaya ve sulha önem vermemek günlük hayatta ne gibi sorunlarla karşılaşmamıza neden olur?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Affetmeye, uzlaşmaya ve sulha önem vermemek günlük hayatta ne gibi sorunlarla karşılaşmamıza neden olur?
Soru: Affetmeye, uzlaşmaya ve sulha önem vermemek günlük hayatta ne gibi sorunlarla karşılaşmamıza neden olur?
- Cevap:
“Ey iman edenler! Hepiniz topluca barış ve güvenliğe (İslam’a) girin. Şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.” (Bakara suresi, 208. ayet.)
Bir Müslüman’ın din kardeşine üç günden fazla küs durması, (ve bu şekilde) karşılaştıklarında birbirlerinden yüz çevirmeleri helâl olmaz. Bunların en hayırlısı, önce selâm verendir.” (Buhârî, İsti”zân, 9.)
“Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.” (Ebû Dâvûd, Edeb, 58; Tirmizî, Birr, 16.) 1
- Cevap: İslam dini inanç, ibadet esaslarının yanı sıra toplumsal, sosyal olgulara da büyük önem vermiştir. Toplumların, insanların sosyal durumlarında barış ve huzurun tesis edilmesi adına insanlara rehberlik edilmektedir. Bu durumda barış ve sulh öğütlenirken, savaş ve düşmanlık büyük ölçüde yasaklanmaktadır. İnsanlar ailelerinde ve büyük ölçekte toplumlar boyutunda devletler arası ilişkilerde sulh gözetmelidir. Yüce Allah barış ve sulh gözetenlerin rehberliğinin gözetilmesini Kur'an'da buyurmaktadır. İnsanlar sulh içerisinde hayatlarını devam ettirmeli ve birbirleri ile iyi ilişkiler kurmalıdırlar. Bu doğrultuda kurulan sıkı ilişkiler sulhun devamını sağlayacaktır.
“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim SDR Dikey Yayıncılık Sayfa 60 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok