“Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Sayfa 57 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 57


Soru: 1) Tehlike; belirli bir zaman veya coğrafyada ortaya çıkarak insan, çevre ve toplum üzerinde olumsuz etkiler yaratabilecek doğa, teknolojik ya da insandan kaynaklanan fiziksel bir durumdur. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu tanıma uygun bir örnektir? A) Yoğun kar yağışının olması B) Fırtınalı havada sokağa çıkılması C) Karlı ve buzlu yolda araçların lastiklerine zincir takılmaması D) Deprem sonrasında deniz kenarında durulması
  • Cevap: A

Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi doğa kaynaklı afetlerden değildir? A) Çığ B) Heyelan C) Nükleer kazalar D) Salgın hastalıklar
  • Cevap: C

Soru: 3) Doğa kaynaklı olayların afete dönüşmesinde insan faktörü önemli bir rol oynamaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnek gösterilebilir? A) Afet risk planları hazırlamak B) Su kaynaklarını israf etmek C) Fay hatlarının bulunduğu yerlere bina yapmamak D) Dere ve akarsu yataklarının bulunduğu yerlere yerleşim yeri kurmamak
  • Cevap: B

Soru: 4) Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum yönetimini kolaylaştırmaz A) Erken uyarı sistemleri kurmak B) Afetlere karşı sigorta yaptırmak C) Afet ve acil durumlarda yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak D) Afet sonrası duyduğumuz her bilgiyi sosyal medyada paylaşmak
  • Cevap: D

Soru: 5) Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum risk yönetiminde BM’ye bağlı uluslararası kuruluşlardan biri değildir? A) Kızılay B) Dünya Sağlık Örgütü C) BM Çocuklara Yardım Fonu D) BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi
  • Cevap: A

Soru: 6) Aşağıdakilerden hangisi Bütünleşik İkaz Alarm Sistemi Projesi'nin hazırlanma amaçlarından biridir? A) Deprem tehlikesini önceden bildirmek B) Heyelan tehlikesini önceden bildirmek C) Hava saldırılarına karşı halkı uyarmak D) Afet ve acil durumla mücadele planı hazırlamak
  • Cevap: C

Soru: 7) “İlk yardımın temel uygulamaları hangi aşamalardan oluşmaktadır?” sorusuna cevap olarak aşağıdakilerden hangisi verilirse yanlış yapılmış olur? A) Aktarma B) Bildirme C) Koruma D) Kurtarma
  • Cevap: A

Soru: 8) İlk yardımda hasta veya yaralıya yardım ederken dikkat edilmesi gereken en önemli husus hasta ya da yaralının bilinç durumudur. Bu nedenle yaralı veya hastanın bilinci kontrol edilmelidir. Hastanın veya yaralının bilinci kapalı ise ilk olarak aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? A) Olay yerine ışıklı, sesli reflektör konulmalıdır. B) 112 Acil Çağrı Merkezi aranmalı ve olayla ilgili yetkililere bilgi verilmelidir. C) Kazazedenin aldığı yarayı kendisinin görmesine izin verilmemelidir. D) Hastanın veya yaralının nefes yolunun açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Cevap: D

Soru: 9) Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum risk yönetiminde rol oynayan ulusal kuruluşlardan biri olan AFAD’ın görevlerindendir? A) Kan bağış merkezleri kurmak B) İl afet ve acil durum yönetim merkezini yönetmek C) İnsani yardımlar ve müdahaleler konusunda küresel çapta çalışmalar yapmak D) Afet ve acil durum eğitim öğretim programlarının uygulanma süreçlerini izlemek ve değerlendirmek
  • Cevap: D

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 1. Kitap Sayfa 57 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.