“Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Sayfa 159 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları (1. Kitap) Sayfa 159


Soru: 1) Yerleşim yerinin kuruluşu ve gelişimi sürecinde afet riskini dikkate almak topluma aşağıdaki faydalardan hangisini sağlar? A) Gelenek ve göreneklerin korunmasını sağlar. B) Toplumun eğitim seviyesinin artmasına katkı yapar. C) Afetlerin yol açabileceği zararların azaltılmasını sağlar. D) Toplumun ihtiyaç duyduğu ürünlerin daha kolay karşılanmasını sağlar.
  • Cevap: C

Soru: 2) Aşağıdakilerden hangisi deprem öncesi yapılan doğru davranışlardandır? A) Afet ve acil durum çantamızı yanımıza alarak toplanma bölgesine gitmek B) Enerji hatlarından, direklerden, ağaçlardan ve duvar diplerinden uzaklaşmak C) Hasarlı elektrik kablolarını ve olası gaz sızıntılarına karşı tesisat bağlantılarını onarmak D) Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk ve özel gereksinimli bireylere destek olmak
  • Cevap: C

Soru: 3) Depremlerin nasıl meydana geldiğiyle ilgili araştırmalar yapan bilim dalları vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu bilim dallarından biri değildir? A) Jeofizik B) Jeoloji C) Sismoloji D) Sosyoloji
  • Cevap: D

Soru: 4) Aşağıdakilerden hangisi heyelan sonrasında yapılması gerekenlerden biri değildir? A) Gerekiyorsa tehlikeli bölgeden uzaklaşılmalıdır. B) Elektrik, gaz ve su kaynakları hemen kapatılmalıdır. C) Eşya almak için zarar görmüş binalara girilmelidir. D) Cadde ve sokaklar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır.
  • Cevap: C

Soru: 5) Deprem sonrası ilk 72 saatte yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayabileceğiniz bir afet ve acil durum çantanızın olması sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Buna göre afet ve acil durum çantasında; I) İklime uygun giysiler, II) Sağlık kayıtları ve ilaçlar, III) Uyku tulumu veya battaniye gibi eşyalardan hangileri bulundurulmalıdır? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
  • Cevap: D

Soru: 6) Aşağıdaki yerlerden hangisinde sel ve taşkın görülme riski diğerlerine göre daha az olması beklenir? A) Dere yataklarının olduğu yerler B) Orman ve çayırlarla kaplı alanlar C) Ani ve şiddetli yağışın olduğu yerler D) Islah edilmemiş derelerin bulunduğu yerler
  • Cevap: B

Soru: 7) Ülkemizdeki yağış ve eğim özellikleri dikkate alındığında aşağıdaki şehirlerimizden hangisinde heyelan riski daha yüksektir? A) Ankara B) Diyarbakır C) Konya D) Rize
  • Cevap: D

Soru: 8) Aşağıdaki faaliyetlerinden hangisi heyelan olayının afete dönüşmesinde etkili bir faktör değildir? A) Eğimli arazileri ağaçlandırmak. B) Eğilimli arazilerde konut inşa etmek. C) Eğimli arazilerde büyük yerleşim yerleri kurmak. D) Eğimli arazilerde yol, köprü, tünel gibi inşaat faaliyetleri yapmak.
  • Cevap: A

Afet Bilinci Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 1. Kitap Sayfa 159 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.