Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf Fen Bilimleri Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 94

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevapları Adım Adım Matbaa Yayıncılık ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayıncılık Sayfa 94

Havuç rendelendiğinde yalnızca şekli değişir. Bu nedenle havucun rendelenmesi fiziksel değişimdir. Buz erirken buzu oluşturan tanecikler arasındaki boşluk artar ve maddenin hâli değişir. Bu nedenle buzun erimesi fiziksel değişimdir. Şeker suda çözünürken şekeri oluşturan tanecikler, suyu oluşturan taneciklerin arasına girer. Hem suyun hem de şekerin tanecik yapısı değişmez. Bu nedenle şekerin suda çözünmesi fiziksel değişimdir. Çamaşırlar kururken kıyafetlerin üzerindeki su damlacıkları buharlaşır. Buharlaşma bir hâl değişimidir. Hâl değişimleri fiziksel değişimdir. Demir, havadaki oksijenle temas ettiğinde pas adı verilen bir madde oluşur. Bu olay sonucunda demirin tanecik yapısı değişir. Bu nedenle demirin paslanması kimyasal değişimdir. Odunun yanması sonucu kül, duman ve ısı oluşur. Kömür yandığında tanecik yapısı değişikliğe uğrar. Bütün yanma olayları gibi kömürün yanması da kimyasal değişimdir.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Adım Adım Matbaa Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!