Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 231

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 231 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 231

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış dünyada barış!” sözünü açıklayınız.

  • Cevap: Barışın geleceğin temeli olduğu şöyle açıklanır. İnsanlık zaman zaman büyük hatalar yapmış, barış bozulmuş ve ağır tahripli savaşlar ortaya çıkmıştır. Eğer yapılan bu savaşlar sonunda barışlar ortaya çıkmasaydı, başka ülkelerle birlikte, büyüme ve gelişmeler yaşanamazdı. Bir an barışın olmadığı bir dünya düşündüğümüzde, en temel hürriyetlerimizden olan sokağa çıkıp rahatça dolaşamaz, güvenlik sağlanamaz huzurlu ve mutlu olamazdık. Ya da güçlülerin bir araya gelerek oluşturduğu çetelerin tutsağı olarak yaşardık. Yurtta barış, beraberliğin ve milli birliğin sonucudur. Yurttaşlar birbirleri ile kavga etmeden huzur içinde, birbirlerinin hak ve özgürlüklerine riayet ederek yaşamalıdırlar. Barış ülkede esenliği sağlar ve barış, kalkınmanın, gelişmenin ve demokrasinin de olmazsa olmazıdır. Cihanda barış, devletlerin aralarındaki anlaşmazlıkları görüşerek, masada çözmeleridir. Atatürk Lozan Antlaşmasından sonra devletlerle olan pek çok sorunu barış yolu ile çözümlemiştir.

SIRA SİZDE

Ülkemizin dış politikada izlediği yolu belirleyen Atatürk, Sovyetler Birliği’nin dağılacağını tahmin etmiştir. Bunun için Sovyetler Birliği’nde yaşayan kardeşlerimizle manevi köprülerimizi sağlam tutarak yakınlaşmamızı söylemiştir. 1991 yılına gelindiğinde bağımsızlığını kazanan Türk Cumhuriyetleri (Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan) ile Türkiye arasında kültürel, sosyal, siyasi ve ekonomik ilişkiler hızla gelişmiştir. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı iki kardeş ülkenin ekonomik dayanışmasının bir göstergesidir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, yukarıdaki paragrafta “manevi köprüler” olarak neyi kastettiğini açıklayınız.

  • Cevap: Gönül bağlarımızdan bahsetmektedir. Yani onlarla olan din dil ve kültürel ortak yanlarımız üzerinde durmuş onlarla bu bağı güçlendirmenin öneminden bizleri bir ve diri tutacağından bahsetmektedir.  

6. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 231 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!