7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134
7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Fen Bilimleri Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 134
Aşağıdaki karışımları, verilen ayırma yöntemlerinden uygun olanlarla eşleştiriniz.
- Cevap:
2- Bir kabın içinde kum-saman-tuz ve su karışımı bulunmaktadır. Bu karışımı oluşturan maddeleri birbirinden ayırmak için sırasıyla hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini tahmin etmeye çalışınız. Tahminlerinizi alttaki boşluğa yazınız.
- Cevap: Bir kabın içindeki kum-saman-tuz ve su karışımındaki maddeleri ayırmak için sırasıyla yüzdürme, süzme ve buharlaştırma yöntemleri kullanılmalıdır
Okuma parçasını okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
BUĞDAYI AYIKLAMAK
Buğdayın yenilebilir tanelerini ayırmak için geleneksel yöntemlerle buğday bitkisi dövülürdü. Sap ve buğday karışımı önce rüzgârda savrulur, savrulma sırasında esintinin etkisiyle daha hafif olan sap kısmı uçuşurken daha ağır olan buğday taneleri rüzgârdan az etkilenerek aşağı düşerdi.
a) Buğdayın ayıklanmasında maddelerin hangi özelliklerinden yararlanılmıştır?
- Cevap: Yoğunluk farkı
b) Buğdayı ayıklamak için başka hangi yöntemler kullanılabilir?
- Cevap: Yüzdürme (flotasyon): Sudan hafif olan katı taneciklerin su yüzeyine çıkarılarak ayrılması yöntemi. Hafif olan saplar yukarıya doğru çıkacak ve bu şekilde buğday elenecektir.
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.