Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 139

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 139 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 139

Ülkemiz demokrasinin hâkim olduğu cumhuriyetle yönetiliyor. Cumhuriyet dendiğinde aklıma belirli aralıklarla tekrarlanan seçim gelir. Son zamanlarda bundan dolayı bizim evde bir heyecan vardı. Komşumuz Ahmet amca muhtar adayı oldu, ailem de seçimlerde kazanması için ona destek veriyordu. Bu yüzden de seçim gününü heyecanla bekliyorduk.
Nihayet beklenen gün geldi. Ailemin oy kullanacağı okula gittik. İnsanlar seçme hakkını kullanmak için sandıklarının bulunduğu sınıfın koridorunda sıraya girmişlerdi. Ben de annemin, babamın ve dedemin bulunduğu sıranın yanında bulunan banka oturarak onları izledim. Annem, babam ve dedem sırası geldiğinde oy kullanacağı sandığın başına giderek kimliklerini görevliye verdiler. Görevli, ilk olarak oy kullanacak olan dedeme oy pusulalarını vererek perdenin arkasındaki gizli bölümde oyunu kullanabileceğini söyledi. Dedem zarfın içine koyduğu pusulaları sandığa attı. “Vatana millete hayırlı olsun.” dedi, imzasını da atarak sınıftan çıktı. Annem ve babam da oylarını kullandıktan sonra okuldan ayrıldık.
İnsanların yetki verecekleri kişileri seçmesi, demokrasinin en güzel nimetidir. Anayasanın vatandaşlarına verdiği bu hakkı kullanan ailem oldukça mutluydu. Bu durum benim de çok hoşuma gitti. Zamanı geldiğinde anayasal hakkımı kullanacak oluşumun bilincinde olmak ülkemin bir bireyi olarak beni gururlandırdı.

Soru: Okuduğunuz metnin vermek istediği mesaj nedir? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki soruyu metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Metinde vatandaşların hangi temel hakkı üzerinde durulmaktadır? Yazınız.

  • Cevap:

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 139 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!