Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 138

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 138 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 138

Anayasa, vatandaşların olduğu gibi devletin yetkilerini de belirler ve sınırlar. Bu durum devletin yetkilerini aşmasını önler, keyfi uygulamalara engel olur. Bu da demokratik ilkelerin güçlenmesini sağlar. Yasaların anayasaya uygun olup olmadığını denetlemek, Anayasa Mahkemesi’nin görevidir. Anayasa Mahkemesi; kanunların, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin işleyişini düzenleyen kuralların Anayasa’ya uygunluğunu denetler.
Anayasa hükümleri; toplumun tüm bireylerini ve devletin her ku- rumunu, kuruluşlarını bağlayan temel hukuk kurallarıdır (Görsel 5.4). Tüm yasalar, anayasaya uygun olmak zorundadır. Bu durum, hukuk devleti olmanın gereğidir. Toplumda uyulacak kuralları belirleyen yasalar, anayasaya uygun olmazsa eşitlik ve adalet olmaz. Eşitlik ve adaletin olmadığı bir toplumda bireyler hak ihlaline uğrar. Bu durum, toplum düzenini ve huzurunu bozar. Anayasa ve yasalar toplum düzenini korumak, herkesin adil ve eşit haklara sahip olmasını sağlamak için gereklidir. Toplumun her bireyini; devletin organlarını, kurum ve kuruluşlarını bağlayan yasaların anayasaya uygun olması bu açıdan şarttır.

Aristo, anayasanın bir devlette yaşayanları düzene sokmanın adı olduğunu ifade eder. Ayrıca “En iyi anayasa herkesin mutlu bir biçimde hareket edebilmesini ve yaşayabilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmiş olan anayasadır.” diyerek anayasanın nasıl iyi olabileceğini anlatır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 138 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!