Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 121

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 121

Zorbalığın bir şekli olan siber (sanal) zorbalık bir suçtur. Kişisel verileri; hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Sıra Sizde

Soru: Dijital dünyada ahlaki davranış biçimlerine uygun olarak nasıl hareket ediyorsunuz? Söyleyiniz.

  • Cevap:

Etkinlik Zamanı

Soru: Aşağıdaki örnekleri dijital dünyadaki ahlaki davranışlara uygunluğu açısından değerlendiriniz. Düşüncelerinizi ve neden böyle düşündüğünüzü “DÜŞÜNCELERİM” kutusuna yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

Mühendis Önder Bey, dijital ortamlardan elde ettiği bilginin doğruluğundan emin olmadan sosyal medya aracılığı ile paylaşım yapmıştır. ()
Hemşire Berrin Hanım, tanımadığı birinin sosyal medyadaki ısrarcı arkadaşlık teklifini reddetmiştir. ()
Kasiyer Serap Hanım, dijital ortamda paylaşım yapan yakın bir arkadaşının paylaşımını hiç beğenmemiştir ama bir yorum da yapmamıştır. ()
Güvenlik görevlisi Mesut Bey, bir ürünün tanıtımını içeren önemsiz bir reklamı yüzlerce arkadaşına mail olarak göndermiştir. ()

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 121 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!