Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 120

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 120

Selin, Gaye ve Poyraz aynı sınıfta eğitim gören ortaokul öğrencileriydi. Dört arkadaş dijital ortamlardaki ahlaki davranış biçimlerine uygun hareket etme konulu bir proje çalışmasında bir araya geldiler. Yapacakları bu çalışma sadece okullarında sergilenmekle kalmayacak, anlattıkları küçük bir kitapçık hâline getirilerek bütün öğrencilere dağıtılacaktı. Yakup Öğretmen, bütün ekibi toplayarak iş bölümünü yaptı. Yapacakları bu çalışmanın birçok insana ulaşacak olmasının öneminden bahsetti.
Resim alanında yetenekli olan Selin, mahremiyet sağlanarak özel bilgilerin nasıl korunacağı konusunda afişler tasarladı. İnsanların bu konuda en çok yanıldığı alanları da karikatür çalışması yaparak çok iyi işledi. Kullanılmayan bir bilgisayar ekranını öneri kutusu hâline getirerek okul girişine bıraktı. Öğrencilerin çevrim içi ortamlardaki sorunlu alanları yazarak çözüm önerilerini bu kutuya atmaları istendi.
Gaye, çevrim içi ortamlarda saygı ve nezaketi korumanın önemini öne çıkaran bir çalışma yaptı. Okul tiyatro kulübü ile hazırladığı kısa film çalışmasını izleyicilerle buluşturmak hem etkileyici olacak hem de farkındalık oluşturacaktı.
Poyraz, yanıltıcı veya sahte bilgilerin çevrim içi ortamlarda yayılmasını önlemek için bir farkındalık çalışması yürüttü. Teneffüslerde öğrencilerin görebileceği ekranlarda sunumlar paylaştı. Doğrulanmamış bilgilere karşı dikkatli olmanın ve dijital kaynakları kontrol etmenin önemini vurguladı.
Proje çalışmasının uygulanmasından çok memnun olan veliler süreci anlatan bir haberin yerel gazetelerde yer almasını sağlayarak daha fazla kişiye ulaşmasına katkıda bulundular. Emeklerinin bu şekilde ilgi görmesi Selin, Gaye ve Poyraz’ı çok mutlu etti. Bu mutluluk bundan sonraki bütün çalışmalarında onlara güç verdi.

Soru: Okuduğunuz metnin vermek istediği mesaj nedir? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Proje çalışmasında yer alan öğrencilerin çalışmaları sizce diğer öğrenciler üzerinde nasıl bir etki bırakmıştır? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Bu çalışmada yer alsaydınız yapılan çalışmalardan farklı olarak hangi etkinlikleri yapardınız? Yazınız.

  • Cevap:

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 120 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!