Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 84

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 84 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 84

Mustafa Kemal Atatürk, 1925 yılında Ankara’nın yanı başında büyük bir çiftlik kurmak için talimat verdi. Bu talimat üzerine pek çok yerli ve yabancı uzman, araştırma yapmaya başladı. Atatürk, uzmanlara bugünkü çiftliğinin olduğu yeri işaret ederek “Burayı gezdiniz mi?” diye sordu. Uzmanların, Atatürk’ün gösterdiği bu alan için “Bu öyle bir teşebbüstür ki, elverişsiz toprak ve iklim koşulları altında burada ya sabır tükeniryahut da para.” dediler. Gazi Mustafa Kemal’de bu tespit karşısında “İstediğim yer böyle bir yer olmalıdır. Ankara’nın kenarında hem batak hem çorak hem de fena bir yer. Bunu biz ıslah etmezsek kim gelip ıslah edecek?” diyerek çiftliğin kurulma çalışmalarını bu arazide başlattı.

Atatürk, Atatürk Orman Çiftliğinin kuruluş amacını şöyle belirtti: “Orman çiftliği; modern, bilimsel, bize uygun tarım için iyi bir örnek olmalı. Köylü gençler burada bir süre çalışarak köylerine doğru tarımı götürmeliler. Tarım aletlerini kullanmayı, onarmayı öğrenmeliler.” (Görsel 3.10) Ayrıca çiftliğin kurulmasının diğer amaçlarından bazıları şunlardır:
• Çiftçilere ve köylülere teorik ve uygulamalı tarımı öğretmek
• Ziraat Fakültesi öğrencilerine staj imkânı sağlanmak
• Tarımsal verimi arttırmak için kaliteli tohum üretmek ve bunları çiftçilere dağıtmak
• Makineli tarım için gerekli olan alet ve makine üretimine yönelik atölyeler kurmak
Bu amaçlar ve daha fazlası Atatürk Orman Çiftliğinde hayata geçirildi. Yabancılar, bu çiftliği gördükten sonra buraya “insan azminin zaferi”, “çölde cennet” ifadelerini kullandılar. Atatürk, 1937 yılında bu çiftliği millete hediye etmiştir.

Soru: Okuduğunuz metnin vermek istediği mesaj nedir? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Atatürk’ün tüm olumsuz değerlendirmelere rağmen Atatürk Orman Çiftliğini bahsi geçen arazide kurması, topluma hizmet açısından nasıl değerlendirilebilir? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Atatürk’ün topluma hizmet amacıyla oluşumunda kendisinin de bulunduğu ve çalıştığı Atatürk Orman Çiftliği projesi kimlere, nasıl faydalar sağlamış olabilir? Yazınız.

  • Cevap:

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 84 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!