Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 64

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 64

Bazı davranışlar veya nesneler farklı kültürlerde farklı anlamlar taşır. Çin’de birine hediye alırken dikkatli olmak gerekir çünkü saat ve şemsiye almak ayıp sayılır. Fransa’da zambak çiçeği hüzün anlamı taşır. Bu yüzden kimseye bu çiçek verilmez. Birine zambak vermek ayıp ve hakaret olarak değerlendirilir. İnsanların yaşam şekilleri , kültür ve inanışlarına saygı duymak onları farklılıklarıyla kabul etmek gerekir.

Annemin öğretmen olarak ilk ataması ülkemizin güzel bir köyüne yapılmış. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen annem o köyde yaşadıklarını, gördüklerini büyük bir keyifle anlatır. Annem bir gün okula yakın bir eve yemeğe davet edilmiş. Herkes sofraya oturmuş fakat kimse yemek yemeye başlamamış. Evin büyüğü olan büyükbaba sofraya oturup “Allah afiyet versin.” demiş. Böylece sofradakiler de birbirlerine “Afiyet olsun.” diyerek yemek yemeye başlamışlar. Bu davranış annemin çok hoşuna gitmiş. Birçok yerde unutulmuş olsa da bizim evde bu davranışa devam edilir. Sofraya otururuz, babamı bekleriz ve babam “Afiyet olsun.” dedikten sonra tebessüm ederiz ve yemeğimizi yemeye başlarız.

Soru: Okuduğunuz metnin vermek istediği mesaj nedir? Yazınız.

  • Cevap:

Soru: Aşağıdaki soruyu metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Günlük yaşantınızda aile büyüklerinizden öğrendiğiniz hangi ahlaki davranışları uyguluyorsunuz? Yazınız.

  • Cevap:

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!