Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 29

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 29

Millî Mücadele’nin en zorlu zamanlarında Türk milleti tek vücut olmuştur. Askerimizin ihtiyacım karşılamak için kadınıyla erkeğiyle tam bir dayanışma örneği sergilemiştir. Türk milletinin en büyük ahlaki özelliklerinden olan dayanışmaya Şerife Bacı örneği verilebilir. Şerife Bacı, ağır kış koşullarında İnebolu’dan Kastamonu’ya cephane taşıyanlardandır. Çocuğunun üstündeki battaniyeyi kağnısındaki cephanenin üstüne örterek “Millet malı zarar görmesin.” diye önemli bir sorumluluk ve fedakârlık örneği göstermiştir.

Sıra Sizde

Soru: Bireylerin kişisel özgürlüğü ile ahlaki değerler arasındaki denge nasıl sağlanabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Bireylerin kişisel özgürlüğü ile ahlaki değerler arasındaki denge, bireyin özgürlüğünü kullanırken başkalarına zarar vermemesiyle sağlanabilir. Kişi, kendi haklarını savunurken başkalarının haklarına saygı göstermelidir. Ahlaki değerler, kişisel özgürlüğün sınırlarını belirler; bu sayede birey hem kendi özgürlüğünü korur hem de toplumun genel düzenine katkı sağlar.

Etkinlik Zamanı

Soru: Sınıfın ortasına geçip arkadaşlarınızla el ele tutuşarak bir çember oluşturunuz. Daha sonra yukarıda verilen ahlaki kavramlara sırayla birer örnek veriniz. Örneğin hak kavramı için “Her çocuğun oyun oynama hakkı vardır.” şeklinde örnek verilebilir.

  • Cevap:

ÖRNEKLER:

  • Hak: “Her insanın eğitim alma hakkı vardır.”
  • Adalet: “Bir suç işleyen kişi, suçunun cezasını adil bir şekilde çekmelidir.”
  • Eşitlik: “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahip olmalıdır.”
  • Sorumluluk: “Her öğrenci, ödevlerini zamanında yapma sorumluluğunu taşımalıdır.”
  • Barış: “Ülkeler arası sorunlar barış yoluyla çözülmelidir.”
  • Saygı: “Büyüklerimize saygı göstererek onları dinlemeliyiz.”
  • Dayanışma: “Doğal afetlerde herkes el ele vererek yardımlaşmalıdır.”
  • Yardımlaşma: “İhtiyacı olan birine yiyecek ve giysi yardımı yapmak insanlık görevidir.”

Etkinlik Zamanı

Soru: Hak, adalet ve sorumluluk kavramlarıyla ilgili birer tane atasözü yazınız. Yazdığınız atasözlerini açıklayınız.

  • Cevap:

Hak: “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.” Bu atasözü, bir kişinin haksızlık yaparak başkasına zarar verdiğinde, bunun sonucunda kendisinin de zarar göreceğini ifade eder.

Adalet: “Adalet mülkün temelidir.” Bu atasözü, bir toplumun veya devletin ayakta kalması için adaletin şart olduğunu vurgular. Adalet olmadan huzur ve düzen sağlanamaz.

Sorumluluk: “Ne ekersen, onu biçersin.” Bu atasözü, bir kişinin yaptığı eylemlerin sonucunu eninde sonunda göreceğini ve sorumluluğunu taşıması gerektiğini ifade eder.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 29 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
unlike
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!