Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 28

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 28 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 28

Okuma Zamanı

Artvin’de şehir merkezinden uzak bir dağ köyünde küçük bir köy bakkalı vardı. Bu bakkal, köyün merkezinde yer alıyordu. Burası Recep amca adında sıcakkanlı ve samimi bir amca tarafından işletiliyordu. Bakkal sadece ticarethane değildi aynı zamanda köyün kalbiydi. Bir gün bakkala ekmek almaya gelen çocuğa Recep amca:
— Öztürk oğlum, bütün köylü ekinlerini hasat etti. Siz niye hasat etmediniz. Biraz daha beklerseniz ekinler kurur, dedi. Öztürk:
— Recep amca babam Rize’de, çay fabrikasında çalışıyor. Normalde bu zamanlarda izin alıp gelecekti ama bu yıl bir arkadaşı, yaşlı babasına bakmak için o tarihlerde izin istemiş. İkisi birden izne çıkamayacağı için babamla konuşmuş. Durumu anlatarak ricada bulunmuş. Babam da aile ilişkilerine önem veren biri olarak arkadaşının bu ricasını kabul etmiş. Bu yüzden bu yıl hasat yapamadık, diye cevap verdi.
Recep amca, köylülere durumu anlattı. Köyün gençleri hemen bir araya gelerek tüm ekini kısa sürede hasat etti. Böylece Öztürk’ün ailesinin bir yıllık emekleri boşa gitmedi. Bir ay sonra Öztürk’ün babası izne geldiğinde Öztürk’ü yanına alıp Recep amcaya uğradı. Ona:
— Yaptıklarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde emeklerimiz boşa gitmemiş oldu, dedi. Recep amca da:
— Sen bir evladın babasına karşı olan sorumluluğunu yerine getirmesine vesile oldun. Bizim yaptığımız bunun yanında ne ki, diye cevap verdi.

Soru: Okuduğunuz metnin vermek istediği mesaj nedir? Yazınız.

  • Cevap: Metnin vermek istediği mesaj, dayanışma ve yardımlaşmanın toplumsal ilişkilerde ne kadar önemli olduğudur. Bir kişinin fedakarlığı ve köy halkının yardımı sayesinde büyük bir sorunun üstesinden gelinmiştir.

Soru: Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Metinde ahlaki kavramlardan hangilerine uygun davranışlar vardır? Yazınız.

  • Cevap: Metinde dayanışma, fedakarlık, sorumluluk ve yardımlaşma gibi ahlaki kavramlara uygun davranışlar sergilenmiştir.

Soru: Öztürk’ün babasının arkadaşını kırmaması fakat kendi emeğinin de boşa gidecek olmasını ahlaki açıdan yorumlayınız.

  • Cevap: Öztürk’ün babası, arkadaşının zor durumunu anlayarak ona yardım etmek için kendi işini ertelemiştir. Bu, onun aile ilişkilerine ve dostluğa ne kadar önem verdiğini gösterir. Kendi çıkarlarını ikinci plana atarak ahlaki bir fedakarlıkta bulunmuştur.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 28 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!