Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Meb Yayınları

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 22

“Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları (2. Kitap) Sayfa 22

Rol model aldığımız kişilerin davranışlarından etkileniriz. Bu etki davranışlarımıza yansır. Rol model aldığımız kişiler genellikle aile, akraba, öğretmen ve arkadaşlarımız gibi yakın çevremizdeki kişilerdir. Bu kişiler dışında tiyatro oyuncusu, müzisyen, ressam, yazar, siyasetçi gibi toplum tarafından tanınmış ve benimsenmiş kişiler de rol model alınabilmektedir. Örneğin spor alanında büyük başarılar elde etmiş ve çevresine yardım eden bir sporcuyu kendimize rol model olarak seçebiliriz. Sporcunun disiplinli çalışma alışkanlıklarını, kararlılığını ve pozitif tutumunu örnek alarak kendi spor kariyerimizi geliştirmeye çalışabiliriz. Rol model alacağımız kişilerin bizi iyi ve doğru davranışlar sergilemeye yönlendirmesine dikkat etmemiz gerekir. Bu davranışlardan bazıları şunlardır:

Allah “İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır.” (Ahzâb suresi, 21. ayet) buyurmaktadır. Biz de bu buyruğa uyarak Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sav) rol model olarak benimsemeliyiz. Onun izinden giderek daha barışçıl, adil ve sevgi dolu bir dünya inşa edebiliriz.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Ahlak ve Vatandaşlık Eğitimi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları 2. Kitap Sayfa 22 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!