Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Temel Dini Bilgiler İslam 2 Meb Yayınları

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

“Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 76

Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu hâlde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler.” (Bakara suresi, 186. ayet.)

Fıtrat olarak aciz ve zayıf yaratılan insan daima Rabbine muhtaçtır. Yaratılışının amacının farkında olan insan, bütün benliğiyle Allah’a (cc) yönelerek maddi ve manevi isteklerini O’na arz eder.

Müslümanlar sadece zor zamanlarında değil, her zaman Allah’ı (cc) zikreder ve O’nun yüceliğini hatırlar. Dua vesilesiyle Rabbi ile irtibatı hiçbir zaman bırakmaz. İsteklerinin gerçekleşmesi için sebepleri göz ardı etmez ve Allah’a (cc) tevekkül eder. Yüce Allah, el-Mucîb ismi ile kulunun duasına icabet eder ve kulu için en hayırlı sonucu yaratır.

Allah (cc) kendisine yapılan dualara mutlaka cevap verir. Bu cevaplar bizim için çoğunlukla olumlu sonuçlanırken bazıları da bizim istediğimiz gibi olmayabilir. Bu durum, Allah’ın (cc) dualarımıza karşılık vermediği anlamına gelmez. Kulun vazifesi, el-Mucîb olan Allah’ın (cc) ona her zaman karşılık vereceğini bilerek ve “Duam kabul olmuyor.” hissine kapılmadan Allah’ın (cc) kendisi için en iyisini seçeceğini kabul etmesidir.

Yüce Allah’ın el-Mucîb ismini hayatına yansıtan bir Müslüman; Allah’ın (cc) emir ve yasaklarına uyar, gücü yettiği kadar ihtiyaç sahiplerine yardım eder. Çevresindeki insanlara nezaketle davranır, onların davetlerine icabet eder, sorunlarına çözümler arar. Böylece Yüce Allah’ın Mucîb isminin tecellilerini davranışlarında gösterir.

el-Mucîb

Duan varsa kalbinde Durma yönel Rabbine Kabul eder duayı O el-Mucîb ismiyle (Mustafa Yılmaz, Esmâu’l-Hüsnâ, s. 45.) Yüce Allah’ın güzel isimlerinden biri olan el-Ğafûr birinin kusurunu örten, suçunu bağışlayan anlamına gelir.36 Allah (cc); kendisinden af ve mağfiret dileyen kullarını bağışlayan, hâlleri düzelten, günahları temizleyendir. İnsanların günahları ne kadar çok olursa olsun, aynı hataya dönmemek için tövbe ettiklerinde onları affedendir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

Temel Dini Bilgiler (İslam 2) Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!