8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 69
“8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 69 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 69
3. ÜNİTE Peygamberimiz ve Sosyal Hayat
NELER ÖĞRENECEĞİZ?
1. Adil Bir Yönetici Olarak Peygamberimiz
2. Sosyal Sorunların Çözümünde Peygamberimiz
3. Çalışma Hayatı ve Peygamberimiz
4. Çevre Bilinci ve Peygamberimiz
5. Peygamberimizin Tabiat Sevgisiyle İlgili Bir Hadisi
ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM
Soru: Adalet, kul hakkı ve hukuk kavramlarını sözlükten bularak anlamlarını defterinize yazınız.
- Cevap:
Kelimelerin Anlamları:
- Adalet: Hakkı gözetme, doğruyu ve haklıyı savunma, herkese hak ettiğini verme.
- Kul Hakkı: Bir kimsenin başka bir insan üzerinde haksız yere elde ettiği hak, kişinin bir başkasına yaptığı haksızlık.
- Hukuk: Toplumun düzenini sağlayan ve insan haklarını güvence altına alan kurallar bütünü.
Soru: Peygamberimizin adaletiyle ilgili bir araştırma yaparak dikkatinizi çeken hususlar üzerinde düşününüz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Peygamberimiz, herkese eşit davranmış ve adaletin en güzel örneklerini sergilemiştir. Suç işleyen kim olursa olsun, cezanın uygulanmasını istemiş, adaletin kişiye göre değişmeyeceğini vurgulamıştır. O, “Kızım Fatıma dahi olsa elini keserdim” diyerek adaletin tavizsiz uygulanması gerektiğini göstermiştir.
Soru: İslam’ın, gelir adaletsizliği ve yoksulluğun çözümüne ilişkin uygulamalarının neler olduğunu büyüklerinizle konuşunuz. Ulaştığınız bilgileri sınıfta arkadaşlarınızla değerlendiriniz
- Cevap: İslam, zekat, sadaka ve infak gibi uygulamalarla gelir adaletsizliğini gidermeye çalışır. Zenginlerin mallarından yoksullara pay verilmesi, toplumda sosyal adaletin sağlanmasına yardımcı olur.
Soru: Peygamberimizin, çalışma hayatıyla ilgili üç hadisini adresinden bularak defterinize yazınız.
- Cevap:
Üç Hadis:
- “Hiç kimse kendi el emeğinden daha hayırlı bir kazanç elde etmemiştir.” (Buhari, Büyu, 15)
- “Allah, işini sağlam ve güzel yapanı sever.” (Taberani, Mu’cemu’l-Kebir, 6/238)
- “Çalışan kişinin hakkını, alnının teri kurumadan veriniz.” (İbn Mace, Ruhun, 4)
Soru: Ekolojik denge nedir? Ekolojik dengeyi korumak için neler yapılması gerekir? Araştırınız. Konuyla ilgili düşüncelerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap: Ekolojik denge, doğadaki canlılar ve çevre arasında sürdürülen doğal dengeyi ifade eder. Bu dengeyi korumak için doğaya zarar vermemek, atıkları azaltmak, geri dönüşüm yapmak, doğal kaynakları bilinçli kullanmak ve yeşil alanları korumak gereklidir.
8. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 69 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.