Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Matematik Meb Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 165

“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 165

Can ve mal güvenliği için yaya ve araç trafiğine kapatılması gereken hasar görmüş bölgenin etrafına çekilen renkli uyarı bandına güvenlik şeridi denir.

Soru: Bir yolun kenar uzunlukları metre cinsinden doğal sayı olan dikdörtgen biçimindeki bir kısmı hasar görmüştür. Bu hasar görmüş kısmın etrafına bir sıra güvenlik şeridi çekilmiştir. Kullanılan güvenlik şeridinin uzunluğu 46 metre olduğuna göre hasar görmüş kısmın alanı en fazla kaç metrekaredir?

A) 126
B) 130
C) 132
D) 144

Soru: Aşağıdaki tabanı dikdörtgen şeklinde olan kapların içi boya doludur. Bu boyaların her biriyle bulundukları kabın taban alanının 15 katı kadar alan boyanabilmektedir. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Soru: 120 metrekarelik bir duvarın tamamını tek renge boyamak isteyen Necati, kaç numaralı kapları seçebilir?

Soru: Necati, üç kaptaki boyayı kullanarak en fazla kaç metrekare alan boyayabilir?

Soru: Necati, 3. kaptaki boyanın tamamını kullanarak kenar uzunlukları metre cinsinden doğal sayı olan dikdörtgen biçiminde bir duvarı boyamıştır. Necati’nin boyadığı duvarın çevre uzunluğu en az kaç metredir?

  • Cevap:

5-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-meb-1-kitap-sayfa-165

5. Sınıf Meb Yayınları (1. Kitap) Matematik Ders Kitabı Sayfa 165 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!