Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Matematik Meb Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 162

“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Meb Yayınları (1. Kitap)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları (1. Kitap) Sayfa 162

Türkiye Kadın Millî Voleybol Takımı’nın da katılmaya hak kazandığı 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda saha kenarındaki reklam panolarının maliyet hesabını sizin yapmanız isteniyor.
Bu saha voleybol alanı ve serbest bölgeden oluşmaktadır. Reklam panoları uzun kenarı boyunca serbest bölgenin her kenarının üzerine aralarında boşluk kalmadan yerleştirilecektir. Aşağıda kırmızı çizgilerle sınırlandırılan voleybol alanı ve kalan kısmı serbest bölge olan voleybol sahasının modeli verilmiştir.

Soru: Serbest bölgenin alanı kaç metrekaredir?

Soru: Bu voleybol sahasının etrafına uzun kenarı 3 metre olan reklam panoları yerleştirilecektir. Bir panonun maç süresince reklam göstermesinin 1 dakikası 750 TL’dir. Bir voleybol maçının ortalama süresi 2 saat 30 dakika olduğuna göre 2 maç boyunca tüm panoları kiralamak isteyen bir şirket kaç TL öder?

  • Cevap:

5-sinif-matematik-ders-kitabi-cevaplari-meb-1-kitap-sayfa-162

5. Sınıf Meb Yayınları (1. Kitap) Matematik Ders Kitabı Sayfa 162 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!