7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 49
“7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 49 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 49
İhram giyildikten sonra Kâbe’ye gelinir. Farklı dil ve ırklardan milyonlarca Müslümanın her türlü makam ve gösterişten uzak kıyafetleriyle hep birlikte Allah’a (cc) yöneldikleri bu mekânda özel bir ibadet yapılır. Buna tavaf denir. Söz konusu tavaf ibadeti Kâbe’nin etrafında yedi kez dönmekten ibarettir. Kâbe’nin etrafında bir dönüşe ise şavt denir. Tavafa Kâbe’de Hacerülesved’in bulunduğu köşeden başlanır. Hacerülesved, “siyah taş” anlamına gelir. Bu taş, tavafın başlangıç yerini belirlemek maksadıyla Hz. İbrahim tarafından yerleştirilmiştir.6
Tavafa Hacerülesved’in olduğu yerden Kâbe sol tarafımıza alınarak başlanır ve saat yönünün tersinde Kâbe’nin etrafında dönülerek bir şavt tamamlanır. Her şavtın sonunda Hacerülesved’e yakın Hacerülesved’den başlanır.
olanlar ona elini sürer, uzakta olanlar da onu selamlar. Her selamlamada Bismillahi Allahu Ekber deyip tavafa devam ederler. Tavaf tamamlandığında iki rekât tavaf namazı kılınır. Hac esnasında üç farklı isimde tavaf yapılır. Kudüm tavafı, haccın en başında yapılan sünnet bir tavaftır. Ziyaret tavafı, hacdaki son tavaftır ve farzdır. Veda tavafı ise Mekke’den ayrılmadan önce son yapılan sünnet bir tavaftır. Bu tavaflara ayrı isimler verilse de hepsi aynı şekilde yapılmaktadır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
7. Sınıf MEB Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 49 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.