4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 109
“4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 SDR İpekyolu Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
4. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları SDR İpekyolu Yayınları Sayfa 109
Taif Yolculuğu
Müşriklerin Müslümanlara olan baskı ve eziyetlerinin artması üzerine Hz. Peygamber (sav) Müslümanlığı yaymak için alternatif yerler aramaya başladı. Bu amaçla Zeyd bin Harise (ra) ile beraber Mekke yakınlarında bulunan Taif’e gitti. Taiflilere Allah’ın (cc) varlığını, birliğini sadece O’na inanıp ibadet etmek gerektiğini anlattı.
Hz. Peygamber (sav) Taiflilere kendisinin Allah’ın (cc) elçisi olduğunu söyleyerek buranın halkını İslam’a davet etti. Ancak Taifliler, onu son derece kötü karşıladılar. Hz. Peygamber’e (sav) inanmadılar, üstelik onunla alay ettiler. Allah’ın (cc) elçisini taşladılar. Hz. Peygamber (sav), atılan taşların etkisiyle yaralandı Vücudunun çeşitli yerleri kanadı. Sakin bir yer bularak bir süre dinlendi. Taif’te umduğunu bulamayan Hz. Mu- hammed (sav), üzgün bir şekilde Mekke’ye döndü.
Hicret
İslam’ı yaymak için farklı arayışlar içinde olan Hz. Muhammed (sav), 620 yılında Medine’den Mekke’ye gelen altı kişiyle Akabe denilen yerde gizlice görüştü. Onlara kendisinin peygamber olduğunu açıklayıp İslam’ı anlattı. Medineli altı kişi Müslüman oldu ve gelecek yıl aynı yerde Peygamberimizle (sav) buluşmak üzere sözleşti. Bunlar, Medine’de İslam’ın yayılması için çalışma yürüttüler.
621 yılında on iki Medineli, Mekke’ye gelip Akabe’de gizlice Hz. Muhammed’le (sav) buluştu. Medineli Müslümanlar Allah’a (cc) ortak koşmayacakları, hırsızlık yapmayacakları, iftiradan uzak duracakları, çocuklarını öldürmeyecekleri vb. konularda Peygamberimize (sav) bağlılık sözü verdiler. Bu olaya I. Akabe Biatı denir. I. Akabe Biatından sonra Hz. Peygamber (sav) Musab bin Umey- r’i (ra) Medinelilere İslam’ı öğretmek üzere görevlendirdi. bin 622 yılında, aralarında kadınların da olduğu yetmiş beş Medineli Müslüman yine Akabe’de Hz. Muhammed’le (sav) buluştu. Bu kişiler, Mekke’de baskı gören ve sıkıntı çeken Peygamberimizi (sav) Medine’ye davet ettiler. Onu kendi ailelerini korudukları gibi koruyacaklarına ve hep destekleyeceklerine, kendisine her zaman itaat edeceklerine, hak üzere bulunacaklarına dair Peygamberimize (sav) söz verdiler. Bu olaya da II. Akabe Biatı adı verilir.
II. Akabe Biatı’ndan sonra Müslümanlar birer ikişer gizlice Mekke’den ayrılmaya başladılar. Çünkü müşriklerin baskıları artık onları çok bunaltmıştı. Kısa sayılabilecek bir zaman diliminde birçok Müslüman, Mekke’yi terk edip Medine’ye gitti. Mekke’de Hz. Peygamber (sav), Hz. Ebu Bekir (ra) ve Hz. Ali’nin (ra) de aralarında olduğu çok az Müslüman kaldı. Durumu öğrenen müşrikler, Medine’de İslam’ın yayılmasından korktular. Ayrıca Medine Mekkelilerin ticaret yaptığı Şam yolu üzerinde bulunuyordu. Müslümanların buraya hâkim olması müşrikleri endişelendiler. Mekkeliler bir toplantı
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
4. Sınıf SDR İpekyolu Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 109 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.