Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 110

“11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 110 MEB Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 110

Kömür, jeolojik dönemlerde bitki topluluklarının bataklık koşulları altında kısmen çürüyerek ve daha sonraki birikmelerle altta kalarak sıkışmasıyla oluşmuştur. Kömür oluşumunun ilk aşamasında turba adı verilen bataklıklar meydana gelir. Turbalar, sıkışma ve yer hareketleri sonucunda maden kömürüne dönüşür (Görsel 3.24).

Maden kömürlerini içerdiği karbon oranlarına göre sınıflandırmak mümkündür.
Linyit: Kahverengiye yakın bir renkte, yumuşak bir yapıya sahiptir. Barındırdığı %40-60 oranında karbon içeriğiyle ısıtma değeri oldukça düşüktür. Linyit, genellikle başka enerji kaynaklarının bulunmadığı yerlerde çıkarılır ve çoğunlukla termik santrallerde elektrik üretiminde kullanılır (Görsel 3.25).
Taş Kömürü: Maden kömürleri içerisinde en yaygın olanıdır. %70-90 oranında karbon içeren taş kömürü verdiği ısı ve enerjiden dolayı demir-çelik sanayisinde yoğun olarak kullanılır (Görsel 3.26).
Antrasit: Karbon içeriği bakımından en zengin içeriğe (%92-94) sahiptir. Yakıldığında çok az duman ve kül çıkararak yüksek sıcaklık veren antrasit, ısınma amacıyla ve sanayide enerji kaynağı olarak kullanılır (Görsel 3.27).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf MEB Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!