Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Evos Yayınları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 177

“6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Evos Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Evos Yayınları Sayfa 177

Ülkemizde bir yandan temiz çevre için duyarlı projeler gerçekleştirilirken bir yandan da yenilenebilir enerji kay- larından yararlanmanın yolları aranmaktadır. Şimdi de bu konularda bilgi sahibi olalım.
Günümüzde resmî kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımız çevre bilinci konusunda du- .1 davranmaktadır. Bu konuda çeşitli projeler başlatmakta, mevcut projelere destek vermektedirler. Bu projelerden de Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Sıfır Atık Projesi kapsamında bitkisel atık yağ- n olumsuz etkileri ile mücadele edilmektedir. Peki, bitkisel atık yağ nedir? Bitkisel atık yağlarla ilgili hangi ko- arda dikkatli olmalıyız? Bitkisel atık yağların geri dönüşümü nasıl yapılmaktadır? Bu soruların cevabı aşağıdaki tinde yer almaktadır.

Bitkisel atık yağ nedir?
Bitkisel yağlar, zeytin, ayçiçeği, mısır, fındık, pamuk, soya ve kanola gibi yağlı bitki tohumlarından elde edilen yağların genel adıdır. Bu yağlar kızartma amacıyla en fazla üç kez kullanıldıktan sonra atık hâline gelir.

Dikkat
• Sağlığımıza zarar verdiği için bu yağlar kesinlikle üç defadan fazla kullanılmamalıdır.
• Atık yağlar, lavaboya, toprağa ve çöpe dö- külmemelidir. Toprağa dökülen bitkisel atık yağ, toprağın yapısını bozar ve verim kaybına sebep olur. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağ, kanalizasyon sistemi ile deniz, akarsu, göl ve nehir sularına karışabilmektedir. Bu durum suda yaşayan canlıların hayatını tehlikeye sokmaktadır. Lavaboya dökülen bitkisel atık yağlar kanalizasyon sistemine sızarak şehirlerin atık su arıtma maliyetlerini yükseltmektedir.

Bitkisel atık yağ kazanımı
Toplanan bitkisel atık yağlar, biyodizel yakıta dönüştürülerek dizel motorlarda kullanılmaktadır. Biyodizel, çevre dostu yakıttır.

Bitkisel atık yağlan biriktirirken nelere dikkat etmeliyiz?
• Bitkisel atık yağları ayrı biriktirmeliyiz. Başka atıklarla karıştırmamalıyız.
• Bitkisel atık yağları, sızdırmaz plastik kaplarda veya pet şişelerde biriktirmeliyiz.
• Biriktirme kaplarımızın ağzını sıkıca kapamalıyız.
• Biriktirdiğimiz atık yağları biriktirme kabı ile birlikte bitkisel atık yağ toplama kumbarasına veya toplama bidonuna atmalıyız.

Soru: Evinizde bitkisel atık yağların toplanması ve geri dönüşümü ile ilgili neler yapılmaktadır? Yapılmıyor ise bu konuda neler yapmak istersiniz?

  • Cevap:

Soru: Çevre felaketine sebep olan kazaların ve ihmallerin Önüne geçilmesi için sizce neler yapılmalıdır?

  • Cevap:

6. Sınıf Evos Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 177 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!