Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Tarih Meb Yayınları

İstanbul’un fethedilmek istenmesinin dinî, siyasi ve ekonomik birçok sebebinin olması İstanbul’un hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? Yazınız.

“İstanbul’un fethedilmek istenmesinin dinî, siyasi ve ekonomik birçok sebebinin olması İstanbul’un hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? Yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İstanbul’un fethedilmek istenmesinin dinî, siyasi ve ekonomik birçok sebebinin olması İstanbul’un hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? Yazınız.

Soru: İstanbul’un fethedilmek istenmesinin dinî, siyasi ve ekonomik birçok sebebinin olması İstanbul’un hangi özelliğinden kaynaklanmaktadır? Yazınız.

  • Cevap: İstanbul’un fethedilmek istenmesi, coğrafi konumu nedeniyle hem dinî hem siyasi hem de ekonomik açıdan stratejik bir öneme sahip olmasından kaynaklanmaktadır. İstanbul, hem deniz hem de karayoluyla Asya ile Avrupa’yı birleştiren bir geçiş noktası olmasıyla büyük önem taşımıştır. Bu nedenle fethi, hem ticaret hem de siyasi hâkimiyet açısından kritik bir adım olarak görülmüştür.

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 129 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!