Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Tarih Meb Yayınları

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 17

“10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 17 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 17

Türk akınları öncesinde Anadolu’da Bizans yönetiminde pek çok kasaba ve şehir vardı. Bu kasaba ve şehirlerin birçoğu askerî garnizon niteliğindeydi. Türkler, Anadolu’da garnizona dönüştürülen bu şehirlerin geliştirilmesi ve yeni yerleşim yerlerinin kurulması için özellikle Anadolu’yu yurt edindikten sonra yoğun bir çaba göstermiştir.

Türkler, 1071 Malazgirt Zaferi’nden (Görsel 1.1) sonra kısa bir sürede Anadolu’nun büyük bir kısmını fethetmişlerdi fakat mesele Anadolu’yu fethetmekle bitmemişti. Zira bir ülkede hâkimiyetin kalıcı olabilmesi için askerî güç ve üstünlük yeterli değildi. Bunlarla beraber düzenli işleyen idari teşkilatlar kurmak, yeni yerleşim yerleri oluşturmak ve kalıcı kültürel eserler inşa etmek gerekliydi. Türkler, bunun için Anadolu’nun birçok şehrinde devlet ve beylikler kurarak bu yerleri hâkimiyetlerine aldılar. Yerleşik hayatı benimseyen Türkler, Anadolu şehirlerini yeniden imar ederek Anadolu’da kalıcı eserler bıraktılar.

GÖRSEL ANALİZ

Aşağıdaki görseli inceleyerek soruyu cevaplayınız. Görseldeki silah, teçhizat ve askerî sembolleri inceleyerek o dönem hakkındaki düşüncelerinizi yazınız. 

  • Cevap: Kılıç, kalkan ve ok, genellikle orta çağ savaşları ve bu dönemin askeri yapılanmaları ile ilişkilendirilir. Bu tür silahlar ve teçhizatlar, atlı ve yaya birliklerin önemli bir parçasıydı. Görseldeki silah, teçhizat ve askeri semboller, orta çağın askeri teknolojisinin, taktiklerinin ve sosyal yapılarının bir yansıması olarak görülebilir.

10. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 17 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
love
2
unlike
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!