
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40


“6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40
Pek çok bilim insanı, yaptıkları gökyüzü gözlemleri ile bilim dünyasına büyük katkıda bulunmuştur.
Bîrûnî; astronomi, matematik, fizik, tıp gibi dallar ile ilgilenmiş bir bilim insanıdır. Gökyüzü gözlemlerine 11 yaşında başlamıştır. Güneş’in Dünya’nın etrafında değil, Dünya ve diğer gezegenlerin Güneş’in etrafında dolanma hareketi yaptığını Kopernik’ten yüzlerce yıl önce tespit etmiştir. Bîrûnî, Kopernik’in geliştirdiği çağdaş astronominin temelini atmıştır.
Ali Kuşçu, hem döneminin başarılı bir hükümdarı hem de bilim insanı olan Uluğ Bey’den astronomi dersleri almıştır. Dünya’nın sabit olmadığını, kendi etrafında dönme hareketi yaptığını deneysel kanıtlarla dile getirmiştir. Ay’ın haritasını ilk kez çizdiği için Ay’ın bir bölgesin, ismi verilmiştir.
Nicolaus Copernicus, Güneş sisteminin merkezde Güneş ve Güneş etrafındaki sabit yörüngeler üzerinde hareket eden gezegenlerden oluştuğunu söylemiştir. Güneş merkezli teorisi ile modern astronominin ve bilimsel gelişmelerin temelini atmıştır.
Takiyüddin bin Maruf, Galata Kulesi’nde gözlem çalışmalarına başlamış, III. Murat’ın fermanıyla Tophane’de bir gözlemevi kurmuştur. Kepler’in hocası Tycho Brahe (Tayko Bırah) ile aynı zamanda yaşamış ve yaklaşık aynı gözlemleri yapmıştır.
Kepler, gezegenlerin hareketlerini anlaşılması kolay, basit temellere dayanan üç yasa ile açıklamıştır. Kepler, bu yasaların keşfinde aslında Brahe’ın gözlemlerini kullanmıştır. Kepler yasaları, astronomi tarihi için devrim niteliğindedir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
6. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 40 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.